5-16 Eylül 2018 günlerinde düzenlenen atölye çalışmasına katılan 34 avukat, eğitimcilerle birlikte, Çocuk Adalet Sisteminin Genel Özellikleri, Çocuğun Ceza Sorumluluğunun Belirlenmesi, Çocuk Koruma Kanunu Sistem ve Uygulaması, Hukuk Yargılamasında Sosyal İnceleme Raporları, Çocuk İzlem Merkezi Uygulamaları, Suça Sürüklenen Çocuk Müdafi Olarak Avukatın Rolü, Mağdur Çocuk Vekili Olarak Avukatın Rolü konuları üzerinde çalıştılar.
Çalışmanın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, çocuk hakları alanında atölye çalışmalarına devam edeceklerini ve yapılacak eğitimlerle İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nde nöbet tutan avukatların sayısının çoğalmasını amaçladıklarını ifade etti. Çocuk yargılamasının özel bir alan olduğunu söyleyen Av. Mustafa Çetin “mağdur olan çocuk ve İzmir Barosu olarak biz bu görevi gerçekten isteyerek, bu alanda eğitim alan kişilerin yapmasını istiyoruz” dedi.
İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlke Erol ise İzmir Barosu tarafından çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi için 14 Şubat 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’nde İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin açıldığını söyleyerek, “Merkez’e gelen başvurular üzerine suç duyuruları ve şikayet dilekçeleri hazırlanmakta, çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili davalara müdahil olunmakta ve mağdurlara avukat tayin edilerek hukuksal destek sağlanmaktadır” dedi. Bu çalışmalarda temel ilkenin ‘çocuğun üstün yararının korunması’ olduğunu söyleyen Av. İlke Erol “bu çerçevede sertifikalı eğitim çalışmaları düzenlenerek çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele yürütmek isteyen meslektaşların donanımı arttırılmakta, mesleki tecrübelerin paylaşımı ile ortak bir uygulama yaratılmaktadır” dedi.