İzmir Barosu'ndan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Eğitimleri

İzmir Barosu'nun eğitimleriyle kadına karşı şiddetle mücadele eden avukatların sayısı artıyor.

İzmir Barosu tarafından, Kadına Karşı Şiddete Karşı Hukuksal Başvuru listesinde yer alacak ve Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin İzmir Adliyesi’nde bulunan ön bürosunda görev almak isteyen avukatlara yönelik olarak gerçekleştirilen 6284 sayılı Yasa ve Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu başlıklı seminer çalışması 24-25 Mart 2017 günlerinde düzenlendi.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Seyide Uludağ’ın da katıldığı seminere eğitmen olarak, Av. Figen Özler Merder, Av. Tuğçe Denizer, Av. Aytül Arıkan, Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen, Uzman Sosyolog Yelda Şimşir ve Uzman Psikolog Özge Kutay katıldılar.

Seminer sonunda katılımcılara belgelerini sunan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun özellikle kadın ve çocuklar konusunda hassas olduğunu belirtti. 2017’nin ilk iki ayında basına yansıyan haberlere göre erkekler tarafından 67 kadının öldürüldüğünü, çok sayıda kadının ise yine erkekler tarafından şiddetin her türlüsüne maruz kaldığını ifade eden Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne sadece 2017 yılının ilk üç ayında 98 kadının koruma kararı talebiyle başvurduğunu söyledi. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından başvuruculara sağlanan hukuksal destekle tamamına koruma kararı alındığını belirten Özcan, “kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. İzmir Barosu olarak da artan bu şiddetle hukuksal anlamda mücadele etmek için bu alanda eğitim almış meslektaşlarımızın sayısının arttırılması amacıyla bu seminerleri düzenliyoruz. Bu dönem yapacağımız dört seminerle, ki üçünü gerçekleştirdik,  listemize 120 meslektaşımız daha eklenecek ve bu alanda çalışan 430 meslektaşımız olacak” dedi.
 
Şiddet mağduru kadınlara verilen hukuksal destek için oluşturulan görevlendirme listesinde yer almak isteyen avukatların katıldığı seminerler daha önce 3-4 Şubat, 24-25 Şubat tarihlerinde düzenlenmişti. Bir sonraki çalışma ise 14-15 Nisan 2017 günlerinde yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri