Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Kuş Cennetinin İzmir, Türkiye ve dünya için çok önemli bir değer olduğunu ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. İzmir Kuş Cennetinin çevre bilincinin geliştirilmesi, eğitim ve tanıtım için yararlanılmasında Ege Üniversitesi Yönetimi olarak desteklediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “ Flamingoların, Türkiye’deki kış konaklama ve üreme noktalarından biri olan Gediz Deltası Sulak Alanı İzmir Kuşcennetinin kamuoyuna tanıtılması, korunması ve geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürü Hayati Binboğa eşlik etti.
Rektör Prof. Dr. Budak ve ziyarete eşlik eden heyete Hayati Binboğa tarafından Gediz Deltası sulak alanının İzmir ve Türkiye için önemi hakkında bilgi verildi. Heyet daha sonra Kuş Cennetindeki kuşlar, memeliler ile alanın yasal koruma statüleri hakkında buranın korunması için 36 yıldan bu yana bilimsel çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Mehmet Sıkı'dan bilgi aldı. Prof. Dr. Budak, dünyanın en büyük Flamingo yapay adası yakınındaki 10 bin-15 bin Flamingo yavrusunun uçuş talimleri sırasında yaptıkları kanat çırpma talimlerini ilgiyle izledi.
Heyet daha sonra tatlı su ekosistemini oluşturan sazlıkların olduğu bölümdeki Flamingo, Tepeli Pelikan, Suna Ördeği ve Yeşilbaş Ördek, Uzun Bacak, Leylek, Gri Balıkçıl, Kuğu ailesini ve memelilerden Yaban Domuzunu teleskopla yakından gözleme imkanı buldu.