Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı etkinliğe İzmir ili ve ilçelerinde yer alan okullardan 250 eğitimci ve uzman katıldı.
SEV’de Rehberlik Paylaşım Günleri Sempozyumunun bu seneki teması olan “Beyin, Duygular ve Öğrenme” programı içerisinde, Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Çetinkaya “İnsan Belleğiyle Oynamak: Kötü Anıları Silebilir Miyiz?” başlıklı sunumu ile, Uzm. Psikolojik Danışman Meltem Canver Kozanoğlu “Öğrenen Hangi Parçamız?: Ruhsallık ve Öğrenme Bağları” başlıklı sunumu ile yer almıştır.
DUYGULARIN ÖĞRENMEDEKİ YERİ TARTIŞILDI
Öğrenmenin yalnızca bilişsel alanda ortaya çıkan bir süreç olarak değerlendirildiğinde duygusal dünyanın etkilerinin görmezden gelindiğine dikkat çeken Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Koordinatörü Tuğba Güreli ise “Ancak öğrenmeye bütünsel bir çerçeveden baktığımızda duygusal süreçlerin etkilerini apaçık görebiliyoruz. Hepimiz yaşantılarımızda öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarına duyarlı eğitimcilerin, öğrenmeyi daha kolay ve keyifli hale getirebildiklerine, daha çok öğrenme için de istek ve merak uyandırabildiklerine şahit oluyoruz. Duygu dünyasının bu yadsınamaz etkilerini daha çok konuşmak ve irdelemek için bu yıl 13-19 Mart olarak ilan edilen “Beyin Haftası”nı, “Beyin, Duygular ve Öğrenme” temasıyla ele aldık ve alanında uzman değerli konuklarımız ile buluştuk” dedi.