İzmir'de Kültür Yolu Festivali düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen İzmir Kültür Yolu Festivali, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İzmir Kültür Yolu Festivali hem yerel hem uluslararası sanatçılara ve eserlerine ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen İzmir Kültür Yolu Festivali, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İzmir Kültür Yolu Festivali hem yerel hem uluslararası sanatçılara ve eserlerine ev sahipliği yapacak. Sanatı, kültürü ve tarihi tek bir noktada buluşturmayı hedefleyen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13-21 Nisan tarihleri arasında Adana’da başladı. Toplam 16 şehirde düzenlenmesi planlanan etkinlik 8 ay sürecek.

İZMİR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE NELER VAR?

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin İzmir ayağının programı belli olmaya başladı. Festival kapsamında 20. yüzyılın büyük ressamlarından Pablo Picasso’nun eserleri İzmir’de sergilenecek. ‘‘Resimden Seramiğe Bir Serüven’’ başlıklı sergide, sanatçının gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğrafları 26 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında Kültürpark Tarih ve Sanat Müzesi Galeri’de izleyiciye sunulacak. İzmir Kültür Yolu Festivali'nde, Pop Art’ın efsanesinin izi sürülecek. "Warhol'un Dünyası - Pop Art'ın İkonu" sergisi, festival kapsamında İzmirlilerle buluşacak. Şef Valery Gergiev yönetiminde Mariinsky Orkestrası, İzmir Kültür Yolu Festivali’nde Efes’te sahne alacak. Festivale ilişkin detaylı program ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri