İTP’nin basın danışmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç uzun süreden beri yapılanma süreci hakkında çalıştıkları platformun her şeyden önce kentimizdeki birbiriyle iletişimi olmayan tiyatroların tanışmasına vesile olması dolayısıyla yarattığı sinerjinin çok değerli olduğunu belirtirken platform içerisinde bulunan Devlet Tiyatrosu’nun güçlerine güç katacağını düşündüğünü belirtti. Bilgiç platform ile ilgili “ 23 Eylül tarihinde Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde, 16. Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında programda bizlere ayırılan bir bölüm vardı, platformun o gece ki sözcüsü Bilgehan Oğuz bildirimizi okudu ve kurulduğumuzu sanatseverlere duyurduk. Amacımız İzmir’in insanına yakışan, omuz omuza bir duruş sergilemek. Bizler bir şeyleri değiştirmeye önce kendimizden başladık ve platform çatısı altında birleşerek sanat yolunda daha emin ve güçlü adımlar atmayı planlıyoruz. Tiyatro diğer tüm sanat dalları gibi dil,din,kültür, ırk, siyasi düşünce, yaş yapmamalıdır. Bu sebeple “Tiyatro Birleştirir” diyerek kentimizde bir dayanışmayı başlattık.” şeklinde konuştu.
Platform “Farkında mısın? İzmir’de tiyatro var” sloganı ile şehirdeki kültürel ve sanatsal değerlerin farkındalığını yaratmak ve yerelde gerçekleşen tiyatro oyunlarının görünürlüğünü ve ulaşılabilirliğini arttırmayı hedefliyor. 30 katılımcı ile kurulan platform hala üye alımı yapıyor. Sene içinde yapılan üye başvurularını değerlendireceklerini belirten platform yönetim kurulu üyeleri, süreçte bazı kriterler aradıklarını bildirdiler. Başvuru yapmak isteyen ekiplerin platforma internet sitesi üzerindeki formdan ve ya sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilecekleri bilgisi verildi.
İZMİR TİYATROLARI PLATFORMU BİLDİRİSİ:
İzmir Tiyatroları Platformu, İzmir'de varolan devlet tiyatrosu, şehir ve belediye tiyatroları, profesyonel ve amatör özel tiyatrolar, kentimizde tiyatro sanatına destek veren vakıf, dernek ve organizasyonların bir araya gelmesiyle kurulan bir platformdur.
İTP'nin (İzmir Tiyatro Platformu) misyonları; kentin kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmak ve olumlu şekilde yön vermek, tiyatroların seyircileri ile buluşmasını ve bilinirliklerinin artmasını sağlayacak tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşmesi konusunda yardımcı olmak, sanatsal gelişimi sağlamak için nitelikli bir eleştiri mekanizmasını devreye sokarak etkileşimi arttırmak, kentteki tiyatrolar arasındaki iletişimi güçlendirerek manevi dayanışmaya uygun bir ortam sağlamak ve tiyatro izleyicisinin kazanımlarını arttırmaktır.