Kabak çekirdeği tüketmeyi sevenlerdenseniz bunu yeniden düşünmenizde fayda var. İnsan sağlığı için birçok farklı yan etkisi bulunan kabak çekirdeği tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, kabak çekirdeği ile ilgili ortaya atılan bilgilerin hepsinin doğru olmadığının da altını çiziyor. Kabak çekirdeğinin çoğu kişi tarafından bilinmeyen zararlarını sizler için topladık, işte o maddeler…
Alerjik reaksiyonlara neden olabilir
Kabak çekirdeği içinde yer alan maddeler birçok farklı etkene yol açabiliyor. Bu etkenler arasında en tehlikeli olanlardan birisi ise alerjik reaksiyonlara neden olabilmesi. Karpuz, salatalık gibi maddelere enerjisi olan kişilerin özellikle kabak çekirdeğinden uzak durması tavsiye ediliyor.
Tuz oranı fazla
Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.
İlaçlarla birlikte tüketmeyin
Kabak çekirdeğinin ilaçlarla alınması ile ilgili net bir bilgi olmasa da genellikle tavsiye edilmiyor.Herhangi bir yan etki oluşturabileceği için ilaçlar ile birlikte kabak çekirdeği tüketmemeniz daha iyi olacaktır.
Kısırlığa neden olabilir
Kabak çekirdeğinin en büyük zararlarından birisi de çok tüketim ile birlikte kısırlığa neden olması. Zaman içinde kısırlık vb. ciddi kronik hastalıklardan muzdarip olmak istemiyorsanız kabak çekirdeğinden uzak durmanız etkili olabilir.
İshale yol açıyor
Kabak çekirdeği kalori yönünden zengin bir besin türü olduğu için çok fazla tüketilmesi halinde ishale yol açabiliyor. Sindirim sisteminde sorunlar yaşamak istemiyorsanız fazla kabak çekirdeği tüketiminden uzak durmalısınız.