Beslenme ve tüketim alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkan bu sorunları gidermenin doğal yollarından biri taze zerdeçallı tarifler. Doğanın şifalı bitkisi olarak kabul edilen taze zerdeçal hemen her yemekte kullanılabiliyor.Ve başta sindirim sorunları olmak üzere birçok sağlık sorununu ortadan kaldırıyor.
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Ramazan ayında hemen herkesin yaşadığı üç temel soruna dikkat çekerek, “Ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik. Bu üç problemin üçüne birden çözüm olabilecek Ramazan’ın gözdesi, altın niteliğinde bir besin taze zerdeçal” diyor.
“Taze zerdeçalın hem çayı tüketilebiliyor, hem çiğnenerek tüketilebiliyor” diyen Kümeli’nin verdiği bilgiye göre, taze zerdeçal kahvenin içine karıştırıldığında halsizliği önlüyor. Eğer ağız kokusundan korunmak istiyorsanız iftarda çayını demleyebilir, sahurda çiğneyebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca dozunda (günlük kullanım miktarı 6-8 gram) ve düzenli tüketildiği takdirde de sindirim problemlerini önleyebilirsiniz.
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli’nin Ramazan'da su kaybını önlemek, enerji toplamak ve ağız kokusunu gidermek için herkesin evinde en kolay şekilde yapabileceği taze zerdeçallı limonata ve taze zerdeçallı ağız gargarasını öneriyor;
Taze Zerdeçallı Limonata
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal
- 1.5 adet Verita Misket Limonu’nun (Lime) suyu
- 4 bardak soğuk su
- 4 çorba kaşığı bal
- İsteğe bağlı; 1 adet portakalın suyu
Tüm malzemeleri bir sürahide karıştırın. Bol buz ile servis etmenizi öneririz.
Taze Zerdeçallı Ağız Gargarası
- Yaklaşık 2.5 cm büyüklüğünde bir parça Verita Taze Zerdeçal (soyulmuş ve rendelenmiş)
- 250 ml su
- 1 çay kaşığı karanfil
- Birkaç damla esansiyel yağ
(Ferahlık vermesi için, dilediğiniz yağı kullanabilirsiniz)
Taze zerdeçalı ve karanfili suya ekleyin, bir taşım kaynatın ve 10 dakika soğumaya bırakın.
Süzdükten sonra istediğiniz esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Buzdolabında saklayın. Kullanırken ağzınızda en az 1 dakika tutmaya özen gösterin.