Kadın Çiftçi ve Girişimcilere Eğitim Seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kız Kardeşim Projesi ile kırsal alanda yaşayan ve kendi imkânlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik başlatılan eğitim seferberliği kapsamında toplam 10 ilde yaklaşık 1.000 kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

İzmir Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde düzenlenen ve 50 üretici kadının katıldığı eğitimin açılışında konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, üretimin her aşamasında var olan kadınların, sadece tarım sektöründe değil elinin değdiği her yerde bir farklılık, bir başarı yakaladığını söyledi.

Özen “Yaşamın her alanında bu denli önemli olan kadınlarımız için bizler de tarımda çeşitli projeler ve eğitimler yapıyoruz. Tüm çabamız onların bir adım daha ileriye gidebilmesi için. Bu noktada da her türlü desteği veriyoruz. İzmir’de 150 bin çiftçi ailesi var ve bu rakamın yarısını siz kadınlar oluşturuyorsunuz. Kadınlar üretimde olmazsa işlerin aksayacağını, bu denli yolunda gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

"Daha Nice Güzel İşler Yapacağız"

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her türlü desteklemesinde kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Özen, “İzmir’de sadece kadınlar için projeler üreten ve sizler için çalışan başarılı bir ekip var. Biz Bakanlık olarak sizler için her türlü çabayı sergiliyoruz ama İzmir olarak biz de çok şanlıyız. Çünkü sizler gibi öğrenmeye, yeniliklere, eğitimlere, yeni teknolojilere açık, meraklı, heyecanlı üretici kadınlarımız var. Tüm bunlara baktığımızda da bu başarılı kadınların başarılarının üzerine bir başarı daha eklemek istiyoruz. Bugün burada alacağınız eğitimler olsun, İl Müdürlüğü olarak bizim yaptığımız projeler ve eğitimler olsun hep birlikte, el ele daha nice güzel işler yapacağız.” diye konuştu.

Kız Kardeşim Projesi nedir?

Coca-Cola Vakfı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde 1.000 kadın girişimciye; Müşteri İlişkileri ve Satış, Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri, Gıda Güvenliği ve Lojistik, Toplumsal Cinsiyet Adaleti, Coğrafi İşaretler, Finansal Okuryazarlık, Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı, Etiketleme Mevzuatı, DİTAP, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Afyon, Balıkesir, Adana, Samsun ve İzmir olarak belirlendi. Diğer ayağında ise eğitimlerin ülkemiz coğrafyasında yer alan tüm illere yayılması planlanıyor. Eğitim programı kapsamında başarılı kadınlara katılım belgesi verilecek.

Kız Kardeşim Projesi ile ne amaçlanıyor?

Proje kapsamında; illerde ön plana çıkan ürün ve ürünlerin çeşitliliği sayesinde katma değerinin artırılması, markalaşması, pazarlanması, yerel ve geleneksel üretimin teşvik edilmesi, yerel ürünlerin piyasaya bilinçli bir şekilde yayılması, biyoçeşitliliğin korunması, kırsal kalkınmanın desteklenerek cazibesinin artırılması, tarımsal işletmelerin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarıma hizmet edilmesi, tarımdaki en büyük role sahip kadınlarımızın sosyo-ekonomik güçlenmesine destek olunması amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri