Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Doğulu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Oyunculuk kariyeri öncesinde yaptığı işleri anlatan Doğulu, oyunculuktan önce gıda sektöründe işletmecilik ve aşçılık yaptığını belirtti. Öğrencilerden gelen “Tekrar aşçı olmak ister miydiniz?” sorusuna ise “Oyunculuğa ağırlık vermek istediğim için bu alandan uzaklaştım ancak ileride dinlenmek istediğim bir dönemde geri dönmeyi iple çekiyorum” şeklinde cevap verdi.
Daha sonra kendi üniversite anılarını aktaran ünlü oyuncu, iktisat okuduğunu ancak kendini mutlu hissetmediğini bu nedenle 2008 yılında gastronomi okumaya başladığını söyledi. “Gastronomiyi de ikinci yılımda bırakmak zorunda kaldım, çünkü yiyecek-içecek sektöründe çalışma tempom hızlanmıştı. Bu sektörde 14 yıl boyunca çalıştım. Zaten işin akademik kısmı çok farklıymış” dedi. Üniversitenin önemine de değinen oyuncu, akademik eğitim dışında üniversitenin insanın gelişiminde önemli bir yeri olduğunu, farklı görüşlere ve insanlara karşı hoşgörü kazandıran bir kurum olduğunu aktardı.
Konuşmasında oyunculukla ilgili bilgilere de yer veren Doğulu, rollerin seçim süreciyle ilgili “Bağlı olduğumuz ajanslara sinopsis veya hikâyeler geliyor. Ajans yetkilileri uygun roller için oyuncuları seçiyorlar. Okuduğum zaman etkilendiğim hikâyeleri seçerim genel olarak” dedi. Oyuncu olmak isteyenler içinse, kendisinin alaylı bir aktör olduğunu ancak hocalarla çalıştığını belirtti. Oyunculuğun teknik kısmını ise “Bu iş pek çok metot üzerine kurulmuştur. İnsanın pek çok halini canlandırmayı amaçlıyoruz ancak bu konuda eğitimin sonu yok. Aşkla yapılmadığı sürece zaten bu sektörde bir yere gelmek imkânsız” diye konuştu.