Dünya genelinde kahve tüketimi giderek artıyor. Kahve en çok ABD’de tüketilirken, yıllık kişi başına kahve tüketiminde 12 kilogram ile Finlandiya ilk sırada geliyor.
Onu 9,9 ile Norveç ve 9 kilogram ile İzlanda izliyor. 10 yıl öncesine kadar kahvenin kişi başı tüketim miktarı 350 gram olan ülkemizde ise bu oranın günümüzde 1,1 kilograma ulaştığı görülüyor.
Ticaret hacmiyle birlikte her yıl %4,47 büyümesi beklenen küresel pazarda da öne çıkan yereldeki sektör oyuncuları ise Türkiye’de kahve kültürünü hızla yaygınlaştırıyor.
Kahvenin kalitesini etkileyen tüm süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Gourme Coffee Kurucusu Akın Kılıç, “Kahvenin topraktan fincana uzanan yolculuğunun her aşamasında lezzetini ve kalitesini nelerin etkilediğini çok iyi bilmek gerekir. Çekirdekler, dünya standartlarında kavurulmalı” dedi.