Türk mutfağının en gözde sebzelerinden kırmızı soğan, en kuvvetli kanser önleyici besinlerden. Yapılan araştırmalara göre kırmızı soğan, içerdiği yüksek kuersetin maddesiyle kanser hücrelerini küçültüyor.
Yapılan araştırmalara göre kırmızı soğan yemek kanseri engelliyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi kırmızı soğan sayesinde kanser hücreleri küçülüyor.
Kanser önleyici hücrelerin büyümesini engelleyen kuersetin, neredeyse tüm sebzeler göz önüne alındığında en çok soğanda bulunuyor.
Bu yüzden kırmızı soğan tüketiminin, kanser hücrelerinin büyümesine yarayan demir maddesini, hücrelerden ayırabilecek güce sahip olduğu düşünülüyor.
Yapılan araştırmalar, soğanın göğüs kanseri hücrelerini de öldürmede etkili olduğunu ortaya çıkardı. Üstelik soğanın rengi ne kadar koyu olursa, etkisinin de o kadar fazla olacağı da bulgular arasında.
Kırmızı soğan aynı zamanda kötü kolestrol denetimini sağlayarak vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyor.
Uzmanlar gelecek yıllarda sebzelerin kanser önleyici etkisini insanlarda denemeyi amaçlıyor.