Kısa bir süre içinde hayata geçirmeyi planladıkları konservatuvar projesini anlatan ve merkezin inşaatını yerinde inceleyerek çalışanlarından bilgi alan Başkan Karabağ düşünen, sorgulayan ve yaratıcı bir yeni nesil için kültür ve sanat projelerinin büyük önem taşıdığını belirterek Belediye Konservatuvarı'nın da içinde yer alacağı Arif Sağ Kültür Merkezi ile ilgili bilgi verdi.
Postacılar Mahallesi'nde 750 metrekare oturma alanı üzerinde yükselen merkezin bünyesinde müzik eğitimlerinin yanı sıra; Bayraklı ve İzmir halkına açık olacak, 450 ve 550 metrekarelik çok amaçlı iki gösteri salonu da bulunacak. 3 katlı olarak planlanan ve 2 bin 300 metrekare kapalı alanı bulunan Kültür Merkezi'nin 37 araçlık otoparkı da olacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ sanatın çok yönlü bir boyutu olduğuna dikkat çekerek toplumun aydınlanması kadar, gelişimi için de önemli olduğunu, bu merkezde hayata geçecek konservatuvarla müziğe eğilimi ve yeteneği olan genç ve erişkinlerin eğitim fırsatı yakalayacaklarını söyledi.
Güçlü bir bağ kurduk...
Geçtiğimiz yıl 300 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla birlikte Arif Sağ'ı ağırladıkları "Ustaya Saygı Konseri"nin çok büyük ses getirdiğini; usta sanatçının Bayraklı ve halkıyla güçlü bir bağ kurarak defalarca ilçeye geldiğini hatırlatan Başkan Karabağ sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz ona bir söz verdik o da bize. Biz, belediye konservatuvarını hızla kuracağımızın sözünü verdik, kendisi de bize iyileşme sözü verdi. İyi haberlerini alarak mutlu oluyoruz. Dilerim, adını taşıyan bu girişimin açılışını da birlikte gerçekleştireceğiz. Belki de ilk dersi kendisi verecek. Merkezimizde, ses ve çeşitli enstrümanların eğitimini vermeyi hedefliyoruz. Zaten kuruluşumuzdan bu yana Sanat Müziği, Halk Müziği ve Çocuk Korolarımız aktif bir biçimde çalışma ve konserlerine devam ediyor. Bu projeyle, çok daha geliştirilmiş bir eğitim programı ile çalışmalarımızı büyütmüş olacağız. Anadolu'nun çok çeşitli yerlerinden buraya gelen Bayraklı halkı; kültürünü, geleneğini yaşatma
çabasındadır. Onların bu yöndeki tüm taleplerini karşılarken; topraklarından genlerine geçen çeşitli yetenekleri ile ortaya çıkan çok renkliliği geliştirmek de bizim görevimiz. Ayrıca özellikle gençliğimizin kültür ve sanatla yoğrulmasını çok önemsiyorum. En kısa sürede, bu hizmetle de önlerini açmış olacağız. Eğitim süreci sadece bu çatı ile de sınırlı kalmayacak. Öğrencilerimizin belediyemiz korolarının prova ve konserlerine katılarak deneyim kazanması da sağlanacak. Hedefimiz daha fazla genç ve öğrenciyi sanatla buluşturmak önemli. "
Bir millet ki...
Başlangıçta müzik alanında başlayacakları konservatuvar eğitimlerini sanatın diğer dallarını da içine alacak şekilde genişleteceklerini söyleyen Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata yaklaşımı ve bazı sözlerine değinerek açıklamasına şöyle devam etti; "Bu projeyi başlangıçta Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dalında, sonrasında da talebe göre daha geniş bir yelpazeye taşıyabiliriz. Atatürk'ü seven ve onun bilim ve sanata dair ışığı ile yolu aydınlanan bir nesil için çalışıyoruz. Atatürk'ün bu noktadaki iki sözünü çok önemsiyorum. Diyor ki; “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.” Toplumun gelişmesinin önünü açacak en önemli alanlardın biridir sanat. Yine bir sanatçının topluma yön verme gücünü şu sözleriyle çok güzel anlatıyor; “Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra, alnında ışığı ilk duyan insandır.” İşte biz sosyal demokrat yerel idarecilerin peşinden gitmesi gereken gerçek budur. Temel hizmetlerimizi verirken, alnında ışığı ilk duyacak gençleri öne çıkarmak, sanatı ve eğitimlerini destekleyerek geleceği kurmak."