'Karabağlar!' 'Karışık!' Demiştik!

Ali EYCE

AK Parti İzmir'de kongre sürecini Karabağlar düzleminde siyaseti en iyi gören, duyan, konuşabilen ve yazabilen olarak daha önceki yazımda 'Karabağlar Karışık' demiştim.

Karabağlar İlçe Başkanı adayı olduğum için değil!

Karabağlar'da birilerinin ilçe başkanı olması gerektiğini düşündüğüm için hiç değil!

Karabağlar'da yaşayanların siyasetini dinleyen, gören ve yazabilen olduğum için.

Karabağlar artık kelimenin tam anlamıyla 'KarmaKarışık!'

Önceki gün Karabağlar İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim olan Harun Akdağ, kongre sürecinde oy kullanacak delege listesini ilçeden alamadığı için aday adaylığından vazgeçti.

Doğal olarak!

Aday adayı veya aday olacağınız bir ortamda oy kullanacak insanların kimler olduğunu bilemiyor, onlarla iletişim kurmanız için yollar tıkanıyorsa, arabaya binseniz dahi marşa basmanıza gerek yok.

Bugün de önceki dönem AK Parti Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'un sosyal medyaya tepkisi vardı.

İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Kavuz, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun'u ziyaret edip, kongrede oy kullanacak, iki hafta önce seçimle oluşan delegelerin listesini istedi.

Doğal olarak!

Aday adayı veya aday olacağınız bir ortamda oy kullanacak insanların kimler olduğunu, olacağını o da öğrenemediğini belirtip, 'Sefer bizden, zafer rabbimindir" dedi.

Akdağ ve Kavuz ismini açıklayabilen, iradesini açıkça söyleyebilen ve kongre süreciyle ilgili demokratik mücadele içerisine girebilenler.

İsmi bende, iradesi kendisinde saklı daha çok isim var.

Karabağlar karışık dememizde bu nedenleydi!

Birileri gitsin, birileri gelsin düşüncesiyle değil.

Karabağlar'da 'AK Partiliyim' diyenlerin kafası karışık.

Karışıklık içinde bulunanların sessiz bir kısmı, mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Uzun'un kalmasını, ortamın sakinleşmesini ve birliğin yeniden kurulmasını bekliyorlar.

Doğal olarak!

Karışıklığın daha da çok karışıklığa neden olacağını, mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Uzun'un Karabağlar'ı daha da çok böleceğini, daha çok oy kaybına neden olacağını düşünenler ise partiye zarar vermemek adına sessizlik içinde seyretmeyi tercih ediyorlar.

Doğal olarak!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun'un bu süreçte yapması gerekeni yapmaması da ileride ve özellikle seçim döneminde neler yaşanabileceğinin nedenleri gibi.

Karabağlar'da ya da başka bir yerde AK Parti kongresinden çıkacak il veya ilçe başkanı, AK Parti'nin geçmişinde görev yapmış insanların düşmanı değildir, olamaz da.

AK Parti'nin geçmişiyle barışık olmak, onların fikir ve düşüncelerini almak, onlarla birlik ve beraberlik mesajı vermek demokratik açıdan güçtür.

Başka türlüsü, sadece o makamı doldurmak, sadece orada zaman geçirmektir!

Vesselam!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.