Karamahmet, “Nefes Çalışmaları Çok Tehlikeli Olabilir”

ABD Nefes Bilimleri Enstitüsü Üyesi, Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah F. Karamehmet, nefes konusunda sürekli yaptığı araştırmalar sonucunda elde ettiklerini uzmanlarla paylaşarak yeni sistemler gelişmesine aracılık etmeyi sürdürüyor

Çalışmalarını ABD’de sürdüren Karamehmet, “Eğitimsel Kapnografi” adlı yeni projesiyle yine ezber bozuyor. Halen İstanbul’daki bazı hastanelerde nefes çalışması adı altında, nefes koçluğu teknikleri öğretildiğini ancak kapnografi kullanılmadan, nefesin kişinin solunum kimyasını nasıl etkilediğine bakılmaksızın bir teknik uygulanmasının, özellikle sağlık problemleri olan kişiler için fevkalade yanlış olduğu, hatta ölümcül olabileceği konusunda yetkilileri uyarıyor.

 

Türkiye’ye nefes sistemini getiren ve bu sistemi sürekli yine kendi geliştiren, 20 yıldır yaptığı çalışma ve araştırmaları dünyanın birçok yerindeki eğitmenler, koçlar, psikolog ve nörobilimcilerle paylaşan, Nefes Uzmanı ve Nefes Koçlarının Hocası Nevşah F. Karamehmet, yeni geliştirdiği “Eğitimsel Kapnografi” projesinin sonucu olarak, nefes çalışmalarıyla uğraşanlara çok önemli uyarılarda bulunuyor. Nefes Uzmanı Nevşah F. Karamehmet, nefes konusunda çalışan herkesin bu konuda eğitilmesi gerektiğini, Türkiye’de halen birçok merkez ve hastanede aslında iyi amaçlarla, insanların psikolojik olarak iyi hissetmesi için nefes koçluğu ve nefes çalışmaları yapıldığını ancak yapılan işlemin solunum kimyasını nasıl etkilediğine bakılmadığını; uygulanan tekniklerin insan psikolojisi üzerine iyi etkisi olsa dahi sağlığımız üzerinde ciddi negatif etkileri olabileceğini anlatıyor. 

Nevşah F. Karamehmet, “Solunum kimyasını nasıl etkilediğine bakılmadan mekanik seviyede uygulanan nefes teknikleri ölümcül olabilir!” diyor ve ekliyor; “Eğitimsel kapnografi kullanmadan nefes seansı yapmayın! Yoksa insanların sağlığına zarar verirsiniz.”

 

Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah F. Karamehmet, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

“Nefes koçluğu harika bir sistem. Son 15 yıldır dünya çapında 100 binden fazla kişiyle çalıştım. Benim geliştirdiğim ve sunduğum ‘Mucize Kurslarında’ disfonksiyonel nefes alışkanlıklarını tetikleyebildiğimiz, yüzeye çıkarttığımız ve temel davranış bilimleri ilkelerine göre, koçluk sisteminden de destek alarak değiştirebildiğimiz için inanılmaz iyi sonuçlar alıyoruz. Ancak özel seanslarda durum aynı değil. Nefes alışkanlıklarının tetiklenebilmesi ve üzerinde çalışılabilmesi için insanları günlük hayatları içerisinde yaşadıkları durumların içerisinde sokmamız, zihinleri, davranışları ve bakış açıları ile çalışmamız gerekiyor. Bunu birebir seanslarda yapamıyoruz. Bu nedenle nefes seanslarında sadece mekanik seviyede çalışmanın disfonksiyonel nefes alışkanlıklarının tespiti ve değiştirilmesi için yeterli olmadığını görüyoruz. Bu konu çok önemli.”

Nefes koçluğu mesleğinin yaratıcısı, Nefes Koçluğu Federasyonu Kurucu Başkanı ve dünyada nefes üzerine bilimsel çalışmalar yapan tek üniversite olan ABD Nefes Bilimleri Enstitüsü (Graduate School of Breathing Sciences) Fakülte Üyesi Nevşah F. Karamehmet, eğitimsel kapnografi eğitimi veren ve dünya çapında nefes koçlarını bu konuda yetiştiren sayılı eğitmenlerden olma özelliğini taşıyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri