Karşıyaka’da okullara yönelik farkındalık eğitimleri

Karşıyaka Belediyesi, afet bilincini artırmak amacıyla okullara yönelik farkındalık eğitimlerine başladı. Çiğli Fen Lisesi ve Fevzipaşa Ortaokulu’nun ardından Mehmet Ali Lahur Lisesi öğrencileri, Afet Eğitim Merkezi’nde konuk edildi.

Karşıyaka’yı ve vatandaşları olası afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Şantiye Tesisleri içerisinde bulunan Afet Eğitim Merkezi’nde okullara yönelik farkındalık eğitimlerine başladı. Çiğli Fen Lisesi ve Fevzipaşa Ortaokulu’nun ardından, Mehmet Ali Lahur Lisesi öğrencileri merkezde konuk edildi. Yüzlerce öğrenciye; deprem, yangın ve sel gibi olası doğal afetlere karşı hayati bilgiler aktarıldı.

11 İSTASYONDA UYGULAMALI EĞİTİM

Farkındalık eğitimleri, 11 ayrı istasyondan oluşan interaktif bir parkurda gerçekleştiriliyor. Öğrenciler; Simülasyon Tırı, Enkaz Koridoru, Sel ve Heyelan Simülasyonu, Fay Kırığı Simülasyonu, Bina Sallantı Simülasyonu, Zemin Sıvılaşma Simülasyonu, Tsunami Simülasyonu, Yangın Söndürme Simülasyonu, Duman Kaçış Koridoru Simülasyonu, İlk Yardım Uygulama İstasyonu ve Arama Kurtarma Aracı İstasyonu başlıklı eğitim istasyonlarında, gerçekçi afet senaryolarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu interaktif eğitimlerde, öğrenciler sadece teorik bilgi edinmekle kalmayıp, uygulamalı bir şekilde afet durumlarına hazırlık yapmayı öğreniyor. 70 dakikalık eğitim programına katılmak isteyen okullar, Karşıyaka Belediyesi’ne resmi yazı sunarak kayıt yaptırabiliyor.

“GÜVENLİ BİR GELECEK İÇİN”

Afet farkındalık eğitim programı ile her okula ulaşmayı hedeflediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka Belediyesi olarak, okullara yönelik farkındalık eğitimleriyle, çocuklarımızın afetlerle başa çıkma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim merkezimizde sunduğumuz simülasyonlar ile öğrencilere olası bir afet durumunda doğru adımlar atmayı öğretiyoruz. Gençlerimizi bu bilinçle yetiştirmek, daha güvenli bir gelecek için atılacak en önemli adımlardan biri. Bu anlayışla, ilçemizdeki tüm okulları merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri