Kasko İndirimi Hakkında Merak Edilenler

Söz konusu araçlar olduğunda maddi ve manevi güvence oldukça önemlidir.

Zira araçlar hem kattıkları değerler hem de sundukları konforla günlük yaşantımızda bizlere kolaylık sağlamaktadırlar. Araçlar için ödenen ücretler göz önüne alındığında kasko sigortası hizmetlerinde aracımız için sunulan teminatlar oldukça önemlidir. Bu poliçelerle sağlanan güvence ile yolculuklara kaygısız bir şekilde devam edebiliriz. Kasko sigortası maliyetleri çoğu zaman araç sahipleri için önemli bir konu olabilir. Bu durumlarda uygun maliyetli bir poliçeye sahip olabilmek için kasko indirimi hakkında bilgi sahibi olmakta fayda vardır.

KASKO İNDİRİMİ NEDİR?

Kasko sigortası indirimi firmaların sunduğu poliçelerdeki belirli kriterleri karşılayan araç sahiplerine uygulanan avantajlar arasında yer almaktadır. Sigorta şirketleri genellikle bilinçli ve dikkatli sürücüler için riski azaltan faktörleri göz önünde bulundurarak çeşitli indirimler sunar. Ayrıca bazı indirim hakları sigortalının bilgileri ve sürücü geçmişine yönelik de sağlanır. Bu indirimler sigorta primini azaltarak daha uygun maliyetlerle aracı güvence altına alınmasına olanak tanır. İndirimi alabilmek için hem araç hem de araç sahibine dair çeşitli faktörler dikkate alınır.

KASKO İNDİRİMİ ŞARTLARI

Kasko indirimi sigortalının ileri dönemdeki poliçe yenileme işlemlerinde sunulan bir imkandır. Daha önce de belirtildiği üzere kasko indirimi imkanından faydalanabilmek için bazı şartları karşılıyor olmak gerekir. Temel olarak bulunan şartlardan ilki poliçenin aktif olduğu süreçte herhangi bir kaza yapmamış olmak. Bunun yanı sıra aracın hasar almaması ve sürücünün trafik cezası almaması da değerlendirilen durumlar arasında yer alır. Kasko hasarsızlık indirimi şartları sigorta firmalarının hizmet politikalarına göre farklılık gösterebilir. Örneğin bazı sigorta firmaları kasko hasarsızlık indiriminde tek seferlik cam hasarı olduğunda dahi aynı imkanı sağlamaya devam eder. Bazı firmalarda ise bu tür durumlarda indirim hakkı kalkabilir.

KASKO İNDİRİMLERİ NELERDİR?

Kasko indirimleri poliçe genel şartları çerçevesinde belirlenmektedir. Yani sigortalılara sunulan indirim imkanları firmalara göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak sunulan kasko indirim fırsatlarını şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Meslek İndirimleri: Öğretmen, üniversite öğretim üyesi, polis, memur veya çiftçi gibi mesleklere sahip olan sigortalılara özel indirimler uygulanabilir. Kasko indiriminin geçerli olduğu meslekleri ve diğer şartları öğrenmek için ilgili firmaya danışılması gerekir.
  • Yenileme İndirimleri: Aracınızın sigortasını kesintisiz yenilediğiniz sürece farklı şirketlerde farklı oranlarda çeşitli indirimler kazanabilir ve araç sigortanızı daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz.
  • Hasarsızlık İndirimi: Sigortalı kasko poliçesine dahil olduğu süreçte kaza yapmadığı takdirde indirim hakkı kazanabilmektedir. Hasarsızlık indirimi poliçe süresi ve sigortalı geçmişine göre kademeli olarak değişir. Bu oran ortalama %20 ila %60 arasındadır.
  • Yaş İndirimi: Bazı kasko poliçelerinde yaş indirimi de uygulanabilmektedir. Firmalar 30 yaşından büyük sürücüler veya farklı yaş şartları için indirim hakkı sunabilir.
  • Peşin Ödeme İndirimi: Kasko poliçeleri genel olarak farklı ödeme seçenekleriyle sunulmaktadır. Ancak bazı firmalar sigortalının peşin ödeme yaptığı senaryoda ekstra indirim hakkı sunabilir. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi sigorta teklifi alma sürecinde edinmek mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri