DEÜ Rektörü Adnan Kasman, girişimcilik ön kuluçka merkezi Bambu’nun, Türkiye’nin küresel rekabette öne geçmesini sağlayacak Endüstri 4.0’ı yakalamasına katkı sağlayacağını söyledi.
Kurduğu önemli teknoloji merkezleriyle Türkiye’de girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), girişimci fikirlerin ticarileştirmesi ve yeni teknolojilerin üretilmesi amacıyla geliştirilen ve 'Bambu' adı verilen Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezini hizmete açtı. Girişimci fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyen ve 12 hafta sürecek olan program, 50 farklı fikre ev sahipliği yapacak.
Bambu’nun, Dokuz Eylül Transfer Ofisi(DETTO) ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) tarafından geliştirildiğini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, “Adını inanç ve sabır ile büyüyen Bambu ağacından alan ön kuluçka merkezimizle teknoloji tabanlı iş fikirlerinin ortaya çıkmasını ve girişimci ekosistemine destek vermeyi hedefliyoruz. Merkezimiz bilgiyi, kaynakları, fikirleri ve yetenekli kişileri bir araya getirerek; onların yeni teknolojiler üretmelerine ve piyasaya çıkmaları için en iyi yolu bulmalarına yardımcı olacak. Fikri olan girişimcilere sermaye desteğinin yanı sıra, firma koçluğu, mentorluk, DEPARK iletişim ağlarına erişim imkanı sunacağız” dedi.
ENDÜSTRİ 4.0’I KAÇIRMAYIN
Türkiye’nin nesnelerin interneti ve üretim süreçlerinde birbirini yönetmesi olarak tanımlanan Endüstri 4.0’ı yakalaması gerektiğini vurgulayan Rektör Adnan Kasman, “Küresel rekabette önde olmak istiyorsak Endüstri 4.0’ı kaçırmamalıyız. Bu noktada kendi teknolojilerimizi geliştirmeli ve bu yolda adımlar atmalıyız. Nitelikli girişimci ekosisteminin yaratılarak hızlı ve aktif şekilde geliştirilmesi başarının anahtarıdır. Üniversitemiz, üzerine düşen görevi yerine getirerek, ekonomiye dinamizm kazandıran, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını ve yatırımcılarla buluşmasını sağlayan her girişime destek vermeyi sürdürecektir. Bambu’nun yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayarak, ülkemizin gelişimine katkı koyacağına inanıyorum” diye konuştu.