Kurban Bayramı yaklaşırken Kızılay İzmir Şubesi de bu alandaki çalışmalarına hız verdi. Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, bu yıl Kızılay’ın tüm Türkiye’de 50 bin kurbanlık bağışı aldığını ifade ederek, “Et son tüketim tarihi konusunda dikkat edilmesi gereken bir gıdadır. Biz bu nedenle kurban bağışlarını Et ve Balık Kurumu’nun entegre tesislerinde kavurma haline getiriyoruz. 800 gramlık konserveler halinde muhafaza ediyoruz. Böylelikle kurban bağışlarının bereketini bir yıla yayıyoruz” diye konuştu.
Türk Kızılay’ının bu çalışmasının rol model bir çalışma olduğunun altını çizen Baykalmış, “Kurban payları Kızılay’ın 550 şubesine pay ediliyor ve buradan ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. İzmir’de de Ödemiş’ten Beydağ’a kadar, köylere varana kadar her yere ulaşabilecek bir çalışma şemamız var. 800 gramlık bu konserveler yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bugün halihazırda her gün 100 aileye ulaşıyoruz. Gönüllülerimiz ve personellerimizle belirli bir planlamamız var. İhtiyaç sahiplerinin kapısı çalıp ihtiyaçlarını teslim ediyoruz” sözlerine yer verdi.
Baykalmış, etlerin korunabilmesi sayesinde Kızılay’ın daha uzun sürede daha fazla ihtiyaç sahibine et ulaştırdığını kaydederek, “Geçen yılın kurban bağışlarını hala dağıtıyoruz. Örneğin bu Ramazan Bayramında binlerce vatandaşa et-kavurma sofraları kurarak onlara bu paylaşma duygusunu hissettirdik. Kurban berekettir, bolluktur. Biz de Kızılay olarak bu bolluğu ihtiyaç sahiplerine yansıtarak ve toplumda hep olması gereken dayanışma duygusunu da yaşatarak çalışıyoruz” dedi.