Kapsayıcı toplum uygulamaları, özel gereksinimli bireylerin kaliteli bir eğitim alabilmeleri, toplumda tüm alanlarda etkin olabilecekleri bir yaşam sürebilmeleri, toplum içerisindeki farklılıkların saygı ve kabul görmesi için gerçekleştirilen uygulamalardır. Bu kapsamda desteklenmeye hak kazanan; “Kapsayıcı Toplum İnşasında Dijital Vatandaşlık Eğitimi” ve “Bilimi Yaşıyorum” 4008 projeleri ile; özel gereksinimli bireylerin topluma entegre olması, hayatın her alanına eşit bir biçimde katılabilmeleri amaçlanıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü KATİDVE projesi ile; İşitme engelli öğrencilerin iletişim bariyerlerini kaldırarak sanal dünyada karşılaştıkları tehditlere karşı farkındalık kazanmalarını ve Dijital Vatandaşlık Becerilerini geliştirmeyi hedefledi.
KATİDVE TÜBİTAK 4008 Projesi’nin kapanış ve sertifika töreni Kınık Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Törene; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Ahmet Murat Ellez, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler ABD. Öğretim Üyesi Elif Akay, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ulaş Kaya, Kınık Devlet Hastanesi Müdürü Hasan Ali Odabaşı, Bergama Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Özcan Demir, Kınık Belediyesi Meclis Üyesi Behire Tanır, eğitmenler, davetliler, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Kapanış töreni öncesinde 1 hafta boyunca yapılan etkinlikler sergilendi. Proje yürütücüsü Fatma Beyza Baş’ın proje sunumunun ardından projeye katılan Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinden Sevgül Gül işaret diliyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Murat Mücahit Yentür konuşmasına emeği geçenlere teşekkür etmesi ile başladı. Yentür, sosyal, duygusal, akademik gelişimleri desteklenen ve kendilerini daha iyi tanıyan nesil ile geleceğe umutla baktıklarını, güçlerini birlik ve beraberliklerinden aldıklarını ifade etti.
Projeye; Proje Yürütücüsü Fatma Beyza Baş, uzmanlar Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Şahin, Doç.Dr.Ahmet Murat Ellez, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler ABD. Öğretim Üyesi Elif Akay, eğitmenler Sertaç Ateş, Süleyman Semih Tüfekçi, Neslihan Yıldırım Çayırcı ve işaret dili tercümanı Ahmet Yiğit emek verdi. Ayrıca Bergama ve Kınık Kaymakamlıkları, Belediyeleri, Kınık Devlet Hastanesi, Bergama Adliyesi, Bergama Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu Çiğli Hizmet Merkezi ve İş Kulübü de destek verdi.
Yentür’ün konuşmasının ardından Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Dijital Vatandaşlık Eğitimini Destekleyenler Ağı Türkiye Koordinatörü Zeynep Beyza Karakoç’un ve Avrupa Konseyi Programlar Müdürü Ahmet Murat Kılıç’ın tebrik mesajları okundu. İşaret dili ile gerçekleştirilen bir gösterinin ardından Bergama Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisi gerçekleşti. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür’ün proje ekibine ve öğrencilerine sertifikalarını vermesi ile sona erdi.