Komuta Başkan Saygılı'da!

Arif ÇAYAN

AK Parti İzmir'de önümüzdeki ay olmasa da, bir sonraki ay da olsa kongreler başlıyor.

Önce ilçeler yapacak kongrelerini, sonra il yapacak kongrelerine ve en sonunda AK Parti, 2028 veya daha yakın tarihte olacak seçimler için kadrolarında ciddi değişikliklere gidecek.

Bu değişimi klasik bir siyasi değişim gibi görmemek lazım.

Nitekim siyasetin uzmanları da Türkiye'nin siyasi gündemiyle ilgili geleceği dair yorum yaptıklarında bu kongrelerin önemine, önemi kadar değişimine de dikkat çekiyorlar.

AK Parti İzmir'de Bilal Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasıyla İl Başkanı olduğundan beri İzmir'de ciddi bir teşkilatlanma çalışması başladı.

Birilerine göre, eski tas, eski hamam gibi görünse de bu değişim, olanların olacakların da öngörüsü olduğunu az buçuk zamanını siyasette geçirenler bilir.

2003 ve 2024'de yapılan genel ve yerel seçimlerde AK Parti'nin İzmir'de düşünülenlerin aksine, tahmin edilenin aksine pozitif bir görüntü çizmesi, siyasette kazanmanın her zaman kazanma olmadığını, kaybetmenin de bir nevi kazanma olduğunu bilen bilir.

Bilmeyen zaten siyaseti üstün körü yapıyor demektir.

Bilal Saygılı, büyük bir sürpriz olmazsa önümüzdeki süreçte AK Parti İzmir İl Başkanlığı için tek aday olarak girecek ve verdiği kararlarla, düşündüğü yol arkadaşlarıyla AK Parti İzmir'i kongreden çıkmış, güvenilir ve geleceğe yürüyecek kadrolarla donatacak.

Bilal Saygılı'nın bugüne kadar yaptıklarını İzmirliler olarak olumlu görmekle birlikte, asıl başarısını kongrelerden teşkilatını tam anlamıyla kendi kararlarıyla kurarak görünecektir.

Bilal Saygılı'yla bir kaç defa yüz yüze, bir kaç defa da geniş katılımla basın toplantılarında bir araya gelme şansını bulduk.

İzmir'le ilgili, İzmirlilerle ilgili söylemleri, açıklamaları o kadar yerli yerinde ki, İzmir'in sorunların gerçekten hakim, İzmirlilerle gerçekten birlikte yaşadığına dair bir çok işareti alıyorsunuz.

'Başkanım İzmir'in şu soruna var?' diye sorunuzu tamamlamadan sorunun cevabını karşınızdaki Başkan Saygılı'dan alabilmek siyaseten ne anlama gelir bilemem, onu gelecek gösterir ama İzmir'de yaşayan her hangi bir vatandaş olarak bana ziyadesiyle güven verdi.

Siyasetin özünde de güven duygusu vardır.

Ne söylerseniz söyleyin, ne kadar doğru söylerseniz söyleyin, güven tahsis edemediyseniz hepsi boş.

AK Parti İzmir'de Bilal Saygılı ile ilmek ilmek, nakış nakış işte İzmirlilere güven veriyor, güven işliyor.

Başkan Saygılı İzmir'de AK Parti'yi çatışmayla değil çalışmayla adım adım, zaman zaman yerel iktidara doğru taşıyor.

İzmir için, İzmirliler için güzel olan ne varsa bizim için de tek güzel olan şey odur.

Başkan Saygılı için de!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.