Konaklı çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek!

Konak Belediyesi, Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde çocuklara unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor. Bu deneyimle birlikte çocuklar, eğlenerek öğreniyor.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi’nin Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde hizmet veren Sancar Maruflu Bilim Merkezi, yaz tatilinde de çocukların gözdesi olmaya devam ediyor. Uzun süredir çocukları bilimle buluşturan merkez, ziyaretçilerini içinde yer alan dev planetaryum ile uzayda keşfe çıkarıyor, birbirinden ilginç bilimsel deneylerle çocukların ufkunu genişleterek dünyayı algılamalarına fırsat veriyor. Eğitim öğretim yılı içinde İzmir’den ve çevre illerden öğrenci gruplarını konuk eden merkez, yaz tatilinde de çocukların uğrak adresi olmaya devam ediyor.

Merkezdeki en ilgi çeken alanlardan birini kubbe bir tavana balık gözü projeksiyon ile yansıtılan görüntü ile gerçeklik hissini artıran, böylece görüntünün içindeymiş hissi oluşturan planetaryum oluşturuyor. Çocuklar planetaryumda gezegenler, gök cisimleri ve galaksileri gerçekmiş gibi gözlemleyebiliyor, uzay fiziği hakkında bilgi ediniyor.

Bu kapsamda Konak Belediyesi, çocukların yerçekimi kanunları, kara delikler, genel görelilik, zaman, ışık, karanlık madde ile ilgili sorularına yanıt bulduğu merkezde, 9-14 yaş arasındaki çocukları büyüleyici bir keşfe çıkaracak.

Belediyenin sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin yapılan açıklamaya göre; kontenjan sınırı bulunan programa katılmak isteyenler, gezi başvurularını bağlı olduğu mahalle muhtarlıklarından yapabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri