Türkiye’nin en büyük etli ekmek zincirlerinden biri olan Konyalı Ahmet Usta Lokantalar zinciri 25. Şubesini İzmir’in Karabağlar ilçesinde açtı. Yoğun ilginin gösterildiği açılışta iş,siyaset, medya dünyasının ünlüleri, meslek odası temsilcileri oda başkanları katıldı.
Açılışta konuşan Konyalı Ahmet Usta Lokantalar Zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Bulut Ülkemizin zor günlerden geçirdiğini istihdam odaklı yatırımlara devam etmek zorunda olduklarını belirterek şunları söyledi “ Bundan bir hafta öncesine kadar Katar’daydık. Genç markamız KONBEY dönerin bayilik sözleşmesini imzaladık. Konyalı Ahmet Usta’nın Bahreyn, Kosova, Medine, Saraybosna, Kuveyt , Suudi Arabistan gibi ülkelerde bayilikleri, yada ön anlaşmaları, yatırım girişimleri bulunmaktadır. Neden söze yurt dışındaki yatırım ve girişimlerden başladım?
Yerelde ulusalda bilinir bir yemek markası olmak artık yetmiyor. Rekabete açık uluslararası bir marka olmamız gerekiyor. Çünkü ülkemizin, devletimizin, milletimizin buna ihtiyacı var. Dünya mutfağıyla rekabet etmek, Osmanlı’dan günümüze kadar 650 yıllık mutfak kültürümüzü yaşatmak zorundayız.
Yeni iş, aş istihdam olanaklarını oluşturmak zorundayız. Avrupa ve Amerika orijinli fast food zincirlerinin orantısız gücü ,algı kampanyaları, mutfak kültürümüzü kuşatma çabalarına karşı koymak, rekabet etmek zorundayız. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, sağlıklı nesillerin, kendi mutfak kültürleriyle yetişmesi için yüzlerce Konyalı Ahmet Usta şubesini açmak zorundayız. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Üretmeye, çalışmaya, durmaksızın koşmaya mecburuz.
HERŞEY MESLEĞİNE SAYGI DUYMAK VE SEVMEKLE BAŞLAR
Her şey mesleğini sevmek, ona saygı duymakla, durmaksızın kendini yenilemekle başlar. Konyalı Ahmet Usta lokantalar zincirinin başarı hikâyesinde, çalışma ilkelerinde bunu görürsünüz.
Konyalı Ahmet Usta hizmet anayasasının değişmez, değiştirilemez üç maddesi vardır.. 1-Mutlak hijyen ve sağlık.2-Hizmet kalitesi ve şeffaflık 3-Müşteri memnuniyeti ve devamlılık.Bu ilkeleri yaşatacak idari, teknik altyapısını oluşturmuştur. İdari yapımızın başında bir Genel Koordinatör ile bir Genel Müdür sorumluluk almaktadır.İnsan kaynakları, finansman, halkla ilişkiler, kalite kontrol, gıda mühendisliği, işyeri hekimliği, operasyon birimi, medya planlama, AR-GE, bayii yönetimi, veteriner hekimliği, personel eğitimi, birimlerimiz oluşturulmuştur. İzmir/Menderes’te 2 bin 500 metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulu et işleme ve ayrıştırma tesislerimiz bulunmaktadır”
MUSTAFA BAŞAKAN’NIN MUTLU GÜNÜ
İzmir’de mobilyacılara uzun süre başkanlık yapan girişimci iş adamı Mustafa Kara, Konyalı Ahmet Usta Lokantalar Zinciri, Karabağlar Şubesinin bayisi olması nedeniyle yaptığı konuşmada, kurumsal bir firmayla çalışmanın hedeflerini büyüttüğünü, yeni iş imkanlarını oluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirterek “ evde oturup torun bakmak için daha erken olduğunu düşündüm. Ailece severek, güvenerek bu işe girdik” dedi.
Konumu ve dizaynı ile dikkat çeken Konyalı Ahmet Usta Karabağlar Şubesi’nin açılış törenine İzmir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İESOB Eski Başkanı ve İzmir eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, Buca Belediyesi Eski Başkanı ve İzmir Eski Milletvekili Cemil Şeboy, Sarnıç Eski Belediye Başkanı İsmail Acar,.Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koç Ali Al çok sayıda esnaf ve meslek odası temsilcisi katıldı.