Körfezde felaketin boyutu artıyor: Başkanlar suskun!

İzmir'in Bayraklı ve Karşıyaka sahillerinde körfezdeki kirliliğin etkisiyle oluşan felaketin boyutu gün geçtikçe artarken, Belediye Başkanları Yıldız Ünsal ve İrfan Önal'ın, sürece yönelik açıklama yapmamaları tepkilere yol açtı.

MEDYA EGE - İzmir'in Bayraklı ve Karşıyaka sahillerinde 20 Ağustos'ta binlerce ölü balığın kıyıya vurmaya başlaması ve beraberinde kentte kötü kokunun hakim olmasının ardından, denizdeki kirliliğin tespiti ve önüne geçilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Balık ölümlerinin yaşandığı ilk günden bu yana denizin bir bölümünün rengi yeşile dönerken, binlerce ölü balık ise su yüzeyine çıkarak kıyıya vuruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezin kirlilikten arındırılması için çizdiği yol haritası doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın ise kamuoyuna sürece ilişkin neden açıklama yapmadıkları merak konusu oldu.

Karşıyaka ve Bayraklı'da ikamet eden vatandaşlar ve ilçe esnafları, Başkan Önal ve Başkan Ünsal'ın, yönettikleri ilçede yaşanan felakete yönelik yeterince aksiyon alamadıklarını belirterek, "Çok kötü bir koku var. Pis koku sebebiyle nefes almakta zorlanıyoruz. Kapı ve pencereleri açamıyoruz. Burada çalışmalar yapılıyor ancak sorun çözülmüş değil. İlçe belediye başkanları bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor. Vatandaş olarak sürecin nasıl ilerlediğini bilmek hakkımız. İlçemizi ciddi boyutta etkileyen bu sorun karşısında ilçe belediye başkanlarımızın düzenli olarak bölgede inceleme yaparak ilçe sakinlerini bilgilendirmesi lazım. Ancak sürekli bu bölgede bulunduğumuz halde uzun süredir doğru düzgün bir inceleme ve açıklama yapıldığını görmedik" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri