14 bin 900 dekar arazinin modern sulama ile tanıştığı ilçede; çiftçinin cebine her yıl ortalama 25 milyon lira daha fazla para girecek.
15 yıl öncesine kadar hiç baraj ya da gölet yatırımı bulunmayan Manisa Kula Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde adeta şaha kalktı. Veysel Eroğlu’nun önce DSİ Genel Müdürlüğü’ne; daha sonra ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gelmesiyle başlayan süreçte Kula’ya 4 baraj, 3 de gölet inşa edildi. İlçede 2 baraj projesinin inşaatı sürerken; planlama aşamasında da 1 proje bulunuyor.
17 bin 960 dekar sulama
Bölge çiftçisinin sorunlarını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun özel talimatı ile harekete geçen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Kula için 7 baraj 3 de gölet projesi geliştirdi. Bebekli, Çelengöz, Eroğlu, Yurtbaşı Barajları ile Dutluca, Kula ve Saraçlar Göletlerinin inşaatlarını tamamlayan DSİ, 14 bin 900 dekarlık modern araziyi sulama ile tanıştırdı. Kula’da Konurca ile Emre Barajlarının inşaatları devam ederken, İbrahimağa Barajı’nın da planlama çalışmaları sürüyor.
Projeler tamamlandığında Kula’daki baraj ve göletlerde toplam 11 milyon 040 bin m3 su tutulabilecek ve 17 bin 960 dekar arazi sulamaya açılmış olacak. Bölgedeki verim ve ürün çeşitliliğinin artması ile Kulalı çiftçilerin cebine 2018 rakamlarıyla her yıl ortalama 25,459 bin lira daha fazla para girecek.
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Kula için ayrıca bir de içme suyu artıma tesisi inşa etti. Tesis günlük 5700 m3 su arıtıyor.