Kurban Bayramı'nda Kemalpaşa'dan utanç görüntüleri!

Kemalpaşa’da Kurban Bayramı’nda yaşanan çevre katliamı utanç verici görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı. İlçe halkı “Kemalpaşa’nın kaderi bu mu?” diyerek Kemalpaşa Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’e temizlik çağrısında bulundu.

MEDYA EGE – Kemalpaşa’da günlerdir yaptığımız çevre kirliliği haberlerine her gün bir yenisi daha eklenirken, Kurban Bayramı’nda ilçedeki kirliliğin had safhaya ulaşmasına vatandaşlar isyan etti.

Kesilen kurbanlık koyunlardan çıkan işkembelerin boş arazilere atılarak çevre katliamına yol açmasının ardından bu kez de ilçenin moloz yuvasına dönmesi tepki topladı. Kemalpaşa’da kayıt dışı alanlara dökülen evsel atık, moloz, çöp ve hafriyat gibi çeşitli atıkların belediye yetkilileri tarafından görmezden gelinmesine isyan eden vatandaşlar, utanç verici görüntüler karşısında “Kemalpaşa’nın kaderi bu mu?” diyerek Kemalpaşa Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’e temizlik çağrısında bulundu.

Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan İzmir’in Kemalpaşa ilçesine gelen emekli bir öğretmen ise karşılaştığı manzara karşısında çok şaşırdığını belirterek, “Tatil sebebiyle memleketime geldim ancak Kemalpaşa, önceki gelişlerimde gördüğümden çok daha kötü durumda. Bakımsızlıktan perişan hale gelmiş, etraftaki çöplerin, atıkların yaydığı kokuysa oldukça rahatsız edici. Belediye Başkanı, başkan yardımcıları yahut meclis üyeleri, hiç mi halkın arasına karışıp bu manzaraya şahit olmuyorlar? Hiç mi utanmıyorlar bu görüntülerden? Geldiğimde gördüğüm ilk şey, kurtlanmış işkembeler, çöpler, atıklar oldu. Güzel memleketim bunu hak etmiyor. Bu ilçede yaşayan insanlar bunu hak etmiyor. Hizmet sıfır. Kaderine terk edilmiş ilçe adeta. En azından bayramda daha fazla hassasiyet gösterselerdi. Bayram öncesi hiçbir tedbirin alınmadığı, çalışmanın yapılmadığı çok belli. Belediye Başkanı, makam koltuğundan kalkarak Kemalpaşa’da dolaşırsa, kendisi de yönettiği ilçenin ne kadar vahim durumda olduğunu görecektir” sözleriyle tepki gösterdi.

NOT: Görüntüler, 19.06.2024 tarihinde saat 11.00'de, ilçe genelinde, Medya Ege ekibi tarafından kayda alınmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri