Dünyada her yıl çok fazla sayıda kişiye lazer cerrahisi yapıldığını dile getiren Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, eğer katarakt gelişirse bu hastalara yeniden ameliyat yapılabildiğini kaydetti.
Lazer ameliyatlarının günümüzde yaygın şekilde tüm dünyada yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, "Ameliyat olan bu kişiler 20 - 30 yıl sonra, yaş aldıklarında katarakt onlarda da ortaya çıkabiliyor. Bu genellikle 60'lı yaşlardan itibaren beklediğimiz bir durum. Önceden lazer geçiren hastalarda katarakt ameliyatı sırasında kullandığımız göz içi merceklerin daha farklı bir formülle hesaplanması gerekiyor. Lazer ameliyatı olan kişilerin hekimlerine daha önceden ameliyat olduklarını söylemeleri önem taşıyor. Katarakt ve lazer cerrahileri konusunda deneyimli doktorlar açısından bu hesaplamaların yapılması hiç zor değildir. Bu nedenle deneyimli hekimlerin tercih edilmesi tedavi başarısını artırır” diye konuştu.
Katarakt ameliyatlarında femtosaniye lazerle başarılı uygulamalara imza attıklarını belirten Asena, bu teknolojiyle aynı operasyonda kataraktın yanı sıra; uzak ve yakın görme sorununa çözüm getirmenin de mümkün olabildiğini ifade etti.
Femtosaniye lazerin sahip olduğu özel görüntüleme teknikleri yardımıyla gerçekleştirilen ameliyatların başarısının da üst seviyede olduğuna dikkat çeken Doç Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Hata riskini alt seviyeye indiren femtosaniye lazerle kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusuru olan hastalara da göz içi mercek operasyonu yapıyoruz. Böylelikle hastalarımız uzak ve yakın gözlüklerine de artık ihtiyaç duymuyorlar” dedi.