LGS'ye girecek öğrencilere öneriler

LGS (Liseye Geçiş Sınavı) bu yıl 4 Haziran 2023 Pazar günü iki oturum şeklinde gerçekleşecek.

Başarılı bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakmaya hazırlandıklarını belirten İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer, Liseye Geçiş Sınavında tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yoğun ve stresli çalışma sürecinin sonuna yaklaşırken öğrencilerin sınav heyecanı yaşaması ve bu süreçte ailelerin de çocukları ile birlikte heyecanlı olması normal olduğunu dile getiren Gençer, “Artık çalışmalarınızın karşılığını almanın ve dinlenmenin vakti geldi. Sınavlar hayatınızın birçok evresinde karşınıza çıkacak, önemli olan bu zamana kadar göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınız ve gayretinizdir. Sınavlar hayatın amacı değildir, yalnızca hedefinize ulaşmak için bir araçtır. Çamlaraltı Ailesi olarak sınava girecek öğrencilere başarılar dileriz” diye konuştu.

OLUMLU DÜŞÜNÜN, STRESİ AZALTIN

LGS'ye ilişkin öğrencilere bazı ipuçları veren Çamlaraltı Koleji Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Selen Özden, fiziksel ve bilişsel olarak sınava hazır olmanın önemine dikkat çekti.

Selen Özden, “Bir sınavın kolay ya da zor olduğunu belirleyen; sistematik çalışma ile tekrarlarların yapılıp yapılmadığıdır. Sınav yaklaşırken denemelere ağırlık vermek ve denemeleri saat tutarak zaman yönetimini doğru kullanarak çözmek sınav heyecanını en aza indirmek için etkili bir yöntemdir. Sınav gününe kadar uyku düzeninizi oluşturmak sınav akşamı daha rahat uyumanızı ve sabahına daha rahat uyanabilmenizi sağlayacaktır. Son haftalarda özellikle kendinizi yoracak, hastalanmanıza veya sakatlanmanıza neden olabilecek fiziksel aktivitelerden uzak durmanız son derece önemlidir. Sınav öncesinde veya esnasında kaygılanmanız son derece normaldir. Olumlu düşünmek ve belirli periyotlarla nefes egzersizi yapmak kaygınızı azaltacaktır. Kaygılandığınız durumlarda burnunuzdan yavaşça alıp vereceğiniz düzenli nefes size yardımcı olacaktır” dedi.

YARIM SAAT ÖNCE SINAV YERİNDE OLUN

Sınav yerine en az yarım saat öncesinde gidilmesi gerektiğini ifade eden Selen “Sınav sabahı her zamanki gibi bir kahvaltı yapın, kahvaltınızda olağanın dışında bir besin tüketmemeniz midenizin bir reaksiyon göstermemesi açısından önemlidir. Kan dolaşımınızı etkileyecek dar ve sizi sıkan giysiler yerine rahat kıyafetleri tercih etmeniz iyi olacaktır. Okulunuza yani sınav yerinize 30-45 dakika erken gitmeniz ortama adapte olmanızı sağlayacaktır. Gözetmen öğretmenin sınav başlamadan önce açıklamalarını dikkatlice dinleyin. Sınav sırasında bir soruya çok fazla zaman harcamamaya dikkat edin. Takıldığınız soruları işaretleyip boş bırakarak turlama tekniğini uygulamayı unutmayın. Uzun veya karmaşık gibi görünen grafikli, şekilli sorulardan korkmayın. Bu sorular görünenin aksine içinde bolca ipucu saklayan ve sandığınızdan daha basit sorular olabilir. Sınavda 2 oturum arasında 45 dakikalık bir ara olacak. Sınav sorularını tartışmayın. Yanlış yaptığınızı anladığınız bir soru bile sayısal oturumdaki sınav performansınızı olumsuz yönde etkileyebilir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri