2021 yılı LGS‘nin merakla beklenen sonuçları önceki gün açıklandı. Buna göre tüm Türkiye’de 97 birincinin 500 tam puan aldığı duyuruldu. Büyük bir başarıya imza atan Bahçeşehir Kolejinin 12 şampiyon öğrencisinden biri de İzmir Kuzey Kampüsün ortaokulundan mezun olan Mustafa Efe Uçan oldu. Mutluluğunu ailesi ve okulundaki öğretmenleri ile paylaşan Mustafa Efe Uçan, başarısını programlı çalışmak, kitap okumak ve okuldaki öğretmenlerinin desteğine borçlu olduğunu ifade etti. Öğrencinin lise eğitimine de, Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsteki Fen Lisesinde devam edeceği öğrenildi. Mutluluğu gözlerinden okunan Mustafa Efe Uçan, gelecekte beyin cerrahı olmak istediğini ifade etti.
Kampüs Müdürü Serkan Taşcıoğlu ise Bahçeşehir Koleji liselerinde eğitim gören öğrencilerin, yurt içi ve yurt dışı hedeflerine yönelik 9. Sınıftan itibaren sistemli olarak hazırlandıklarını, Metodbox ve Seemet gibi dijital öğrenme araçlarını kullanarak 24 saat öğrenme şansını yakaladıklarını belirtti. Taşcıoğlu, tüm öğrencilerin lise öğrenimleri boyunca mutlaka bilimsel ve toplumsal projeler yaptıklarını, isteyen öğrencilerin Amerika ve Kanada’dan çift diploma alabildiklerini, şampiyon Mustafa Efe Uçan ve başarılı tüm öğrencilerin bu imkanlardan etkin bir şekilde faydalanabileceklerini söyledi.
“METODBOX’IN BÜYÜK KATKISI OLDU”
Dijital eğitimin sınavlara hazırlanan öğrencilere hedefe yönelik çalışma planı oluşturması olanağı sunduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ’da, yapay zekâ tabanlı kişiye özgü dijital eğitim platformları Metodbox’ın büyük katkısı olduğunu belirtti. Genel Müdür Dağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Bahçeşehir Koleji olarak Ulusal Sınavlara Tam Hazırlık Sistemi’miz çerçevesinde LGS ve YKS’de her yıl çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Her yıl hem bireysel hem toplam başarı yüzdemiz yüksek. Öğrencilerimizin geleceklerinde belirleyici rolü olan ulusal sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak için uzun yıllara dayanan sınav hazırlık tecrübemizden faydalanıyoruz. Dijital eğitimimiz, tecrübemizi en iyi şekilde aktarabilmek için kullandığımız en önemli araçlarımızdan biri. Ulusal Sınavlara Tam Hazırlık sistemimizle, kazanım eksikliklerini zamanında tespit ederek hedefe yönelik çalışma programları çıkarıyoruz. Ulusal sınavlara hazırlık sürecinde izlediğimiz yöntemler, yapay zekâ teknolojisinden yararlanarak kurguladığımız dijital eğitimimizin de önemli unsurlarından biri. Yapay zekâ tabanlı kişiye özgü öğrenme platformumuz Metodbox ile sınavlara hazırlanan öğrencilerimize etkin ölçme değerlendirme araçları ve bu doğrultuda kazanım eksikliklerini giderme olanağı sunuyoruz. Metodbox’ta yer alan Dijital Soru Bankası 7, 8 ve 12. sınıf düzeylerindeki öğrencilerimize kazanım eksikliklerini tamamlama ve tam öğrenmeyi sağlama olanağı sunuyor. Öğrencilerimiz hatalı veya eksik yanıt verdikleri her bir soru için o soruda kazandırılmak istenen yetkinliklere yönelik oluşturulmuş, soruya özel mini testlere ulaşım sağlıyorlar. Böylece her öğrenci, sadece kendi yanıtlarına göre eksik olduğu kazanım doğrultusunda sorulara erişebiliyor. Sunduğumuz soruya özel mini testlerle öğrencilerimizin, Metodbox’ta yer alan büyük soru havuzundan kendi ihtiyaç duydukları soruları doğru şekilde seçmeleri için vakit kaybetmelerini önlüyoruz. Yapay zekâ teknolojisi, mini testler sonrası öğrencilerimizi, eksik kazanımlarıyla ilgili konu anlatım videosu, fasikül testi ve diğer testlere yönlendiriyor. Böylece eğitimimizde uyguladığımız kişiye özgü öğretim modelini, ulusal sınavlara hazırlık aşamasında da yapay zekâ teknolojilerinden yararlanarak Metodbox ile uyguluyoruz. Böylece öğrencilerimize hedefe yönelik hazırlık yapma ve hedeflerine olan uzaklıklarını yakından takip edebilme olanağı sunuyoruz.”