İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Ekmekçilik Gurubu’ndan meclis üyesi adayı olan Ümit Yolgörmez ve Turgay Yavuz, “Fırıncılar kaliteli eleman bulamıyor. Meslek liselerinde ekmekçilik dersinin okutulması ve kaliteli fırıncıların yetişmesi için çalışma yapacağız” dedi.
İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisan’da yapılacak seçimlerinde, ticaret odasının her gurubunda ayrı ayrı bir seçim heyecanı yaşanıyor. Seçim heyecanının en yoğun şekilde yaşandığı guruplardan birisi de Ekmekçilik Gurubu oldu. Mevcut Ekmekçilik Grubu Meslek Komitesinin karşısına Eski Türkiye Ekmek İşveren Sendikası Başkanı Mehmet Ali Yolgörmez’in yeğeni Rıdvan Yolgörmez’in oğlu fırıncı Ümit Yolgörmez ve arkadaşları çıktı.
‘Yenilikçi Ekmekçilik Gurubu’ olarak seçimlere girme kararı aldıklarını, 8 yıldır da mevcut yönetimin içinde de görev yaptığını belirten Ümit Yolgörmez, “Yönetimde görev yaptığım sürede komite olarak sektörde kalıcı bir etki bırakamadık. Bu komiteden ayrılıp, gençlerle hareket gederek, sektöre yeni bir şeyler yapmak ve kalıcı bir şey bırakmak istedim. Fırıncılık mesleğini geleceği tehlikede. Biz iki yıl boyunca mesleğin geleceğini kurtarmak için , milli eğitimle irtibat kurarak liselerde meslek eğitim dersi olarak sokmak istiyorum. Sektöre hijyenik ve eğitimli elemanlar yetiştirmek istiyoruz.” Dedi.
Adaylardan diğeri eski Fırıncılar Odası Dernek Başkanı Bekir Yavuz’un oğlu Turgay Yavuz ise ekmekteki rekabetle ilgili olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, taban fiyatı uygulamasını hayata geçirmek istediğini belirtti. Yavuz, “Şu anda tüm Türkiye’de, ekmekçilik sektöründü agresif rekabet var. Büyük kombineleri sahip sanayiciler ekmek sanayinde, esnafa karşı acımasızca saldırıyor ve onu zor durumda bırakıyor.
Bu taban olayıyla herkes işini daha iyi yapabilme imkanı bulacak. Ekonomik kaygı içinde, kaliteden ödün vermeden çalışma ortamı bulacak ve tüketici de rahat edecek. Sektördeki çalışanları ikiye ayırmayı düşünüyoruz, sanayici fırıncı gurubu, esnaf fırıncı gurubu olarak. Bu ayrımla, her iki sektöründe çalışma şartlarının gereğini yapmayı düşünüyoruz.
Sanayi tipi ekmek üretimi ile fırın tipi ekmek üretimin arasında farkı vatandaşa hissettirmek istiyoruz. Doğal ile doğal olmayan ekmek arasındaki farkı vatandaş zaten biliyor, biz doğal üretim yapan fırıncının üretim kapsamında koruması gerektiğini düşünüyoruz. “ Dedi.