LÖSEMİ DEĞİL, İYİLİK BULAŞICIDIR

Serpil Sümer

Merhabalar efendim,bu hafta içi malûm hepimizin bildiği gibi 2-8 Kasım arası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanır.Bana da davet gelince konu hassas olunca,farkındalık için,destek için arkadaşlarımın yanında olmak istedim.Hatta çoluk çocuk gittik.Maskelerimizi takıp,sergilerini gördük.Maske demişken değinmeden geçemeyeceğim,maske lösemili çocuklarımızı hatta başka rahatsızlığı olupta takanların amacı bizlerden,sudan,havadan,bakterilerden mikrop almamak,korunmak için takıyorlar.Yani maske taktıkları için,saçları döküldüğü için ya da bulaşır kaygısı ile uzak durmamalıyız.Sevgi bağı kurarak,içten,samimi ilgiye ve duyarlılığa ihtiyaçları var.Bunu da bizzat EGE LÖSEV GÖNÜLLÜLERİ topluğunda görünce yaşama olan inancım,enerjim,sevgi bağım güçleniyor.Buna vesile olan Başkan Ertuğrul Şahin, Başkan Yardımcısı İrem Kasap,Aydın Şakar ve Muhammet Hüseyin Şen’e  teşekkür ederim.Tabi şimdi söz onlarda ne zaman kurulduğunu, amaçlarını bizlere  anlattılar.

Ege Üniversitesinin gönüllülösev topluluğu özveri için de çalışmalarını yürütüyorlar. Hatta yürüyüşe, sergiye diğer alandan gelen arkadaşlarının olması,birbirlerine destek olmaları duyarlılıklarının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Ege Üniversitesi LÖSEV Gönüllüleri Topluluğu olarak LÖSEV’e bağlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.Topluluğumuz 2009 yılında kurulmuştur ve üniversiteler bazında kurulan ilk topluluktur.

Amacımız; üniversitemizde lösemi adına farkındalık yaratmak ve kampüs dışında vakfın gönüllü ihtiyacını karşılamaktır.

Üniversite topluluklarının bir diğer amacı da  sosyalleşmektir ve bu hususta bizim mottomuz da sosyalleşme eylemini gönüllülük çerçevesinde gerçekleştirmektir.Bu gönüllüğü orda bulununca gözlerdeki ışıkta,sevgide,saygıda görünce içimden helâl olsun, dedim.Fayda sağlamak,farkındalık için çabalamak ayrıcalıktır.

Peki biz neler yapıyoruz?

Her sene, ortalama 500 üye alıyoruz. Kayıt haftamızın tamamlanması ile ilk işimiz topluluğumuzun üyeleri arasında kaynaşmayı sağlamak. Genellikle kahvaltı veya akşam yemeği ile bir araya geliyoruz. Tanışma etkinliklerimizi, LÖSEV ve lösemi hakkında açıklayıcı bir sunum ile destekliyoruz. Tanışmak ve kaynaşmak bizim için çok önemli. Zira yaptığımız etkinliklerde, birbirlerini tanımayan gönüllülerin yerine, kaynaşmış olan gönüllülerin katkısı çok daha verimli olmakta.

Proje üretme konusunda ise gönüllülerimizin fikirleri bizim için çok değerli. İlk başta bir fikir olarak ortaya çıkan projeler yine gönüllülerimizin desteği ile hayata geçiyor. Her sene, kampüste, Farkındalık Konserleri adi altında çeşitli müzik dinletileri düzenlemekteyiz. Öyle ki, söz konusu konserler halihazırda geleneksel bir boyut dahi kazanmıştır.

Etkinliklerimizde LSV dükkan ürünleri satışı yapıyoruz. LSV dükkan ürünleri ise lösemiyi atlatmış çocuklarımızın anneleri tarafından yapılmaktadır. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ise bizim ve çocuklarımız için çok önemli. Hafta içinde ülke genelinde lösemiye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için :"Maskemi takarım, farkındalık yaratırım." projesi ile bu sene çalışmalar yapılmakta. Biz de bu bağlamda 5 Kasım Salı günü sergi ve yürüyüş gerçekleştirdik. Sergimizde iyileşmiş çocuklarımızın, iyileşmiş gençlerimizin, gönüllülerimizin çizdiği resimler ve Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğunun çizdiği karikatürler bulunmaktaydı.

Hepsi çok anlamlı ve sergide görev alan arkadaşlarda canla başla sergiye destek sağlıyorlardı,hatta biz nasiplendik sergiden.O kadar güzel LSV ürünleri vardı ki hepsi annelerin el emeği,göz nuruydu. Sizlerde nasiplenmek isterseniz LSV ürünlerinden alarak destek olabilirsiniz.Yürüyüşümüzde ise maskelerimizle, yaptığımız pankartlarla üniversitemizde lösemi hususunda farkındalık yaratmaya çalıştık.

 Şu an proje aşamasında olan ve üniversitemizde bulunan dans topluluklarıyla da yapılmasını planladığımız :

"Farkındalık İçin Dans" etkinliğini ise en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz.

Bende bu anlamlı konuşma için,gösterdikleri özveri,duyarlılık için hepsini canı gönülden tebrik ederim.Yolları açık,başarıları çok olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.