Mahir Eller Projesi EBSO’da tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel koordinasyonu ve Türkiye Ekomomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘Mahir Eller Projesi’ düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Mehmet ÖZDOĞRU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel koordinasyonu ve Türkiye Ekomomi Politikaları Araştırma Vakfı  (TEPAV)  işbirliğinde, Avrupa Birliği Mali Yardım Programı (MADAD) tarafından desteklenen, İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘Mahir Eller Projesi’ EBSO’da düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez, ‘Mahir Eller Projesi’ni yalnızca bir istihdam projesi olarak değerlendirmemek gerektiğini, 30 bin kişinin mesleki becerilerinin haritalandırılacağı ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu niteliklerin belirleneceğini söyledi. 12 ilde projenin yürütüleceğini belirten Dönmez, “Proje sonunda 15 bin kişiden 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir. Proje Suriyeli göçmenler ile Türkleri de kapsamaktadır. Projeye başvuru için hiçbir ücret ödenmeyecek. Projenin bütün giderleri AB tarafından karşılanmaktadır. Şu ana kadar Odamıza inşaat ve tekstil sektörü ağırlıklı olmak üzere 900 başvuru yapıldı. Bu yoğun talep ne kadar ihtiyacın olduğunu da göstermektedir”dedi.Ege Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elif Tunalı Çalışkan, toplantıda ‘Ekonomik Panorama’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İzmir ekonomisinin makro ekonomik göstergelerle analiz edildiği sunumunda Çalışkan, coğrafi konumu, ulaşım olanakları, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeleri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile yatırımcılar için İzmir’in oldukça cazip bir şehir olduğunu vurguladı. Çalışkan, tüm bu özellikleri ve avantajları ile İzmir’in girişimcilik ve yenilik ekosisteminde de hızla öne çıkmaya başladığını söyledi.Dr. Elif Tunalı Çalışkan, “Coğrafi konumu, tarihi, kültürel ve sosyal olanakları sayesinde her kesimden insanın yaşamak istediği şehir olan İzmir’in sahip olduğu kaynakları daha da iyi değerlendirerek, daha yüksek katmak değer üreten, daha rekabetçi ve marka kent olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“Mahir Eller Projesi”nin 13 Şubat’ta İzmir’de düzenlenen basın toplantısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video-konferans ile katılarak “Mahir Eller Projesi”ni insani gelişim projesi olarak tanımladı.

MAHİR ELLER PROJESİ 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 12 ili kapsayan ‘Mahir Eller’ projesi, mesleki yetkinliği olan kişileri belgelendirmek suretiyle istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefliyor. Proje ile vatandaşlarımızın ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin uluslararası standartlarla uyumlu mesleki

yeterlilik belgesi alması suretiyle ekonomik hayata katılımı teşvik ediliyor. İki sene sürecek olan Mahir Eller Projesi; Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde uygulamaya geçiriliyor. Proje kapsamında söz konusu 12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlenecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinliği belgelendirilecek ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri