Menemen Belediyesi Eski Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk ederek, belediye başkanlığında istifa etmesini istemişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini açıklamıştı.
"ZİMMET, İRTİKAP VE EVRAKTA SAHTECİLİKLE SUÇLANDI"
Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 zanlıdan 4'ü serbest bırakılmış, diğer 23'ü ise Menemen Adliyesine sevk edilmişti. Kişilerin hurda satışı işiyle bağlantılı olduklarının iddia edildiği öğrenilmişti. Şüpheliler hakkında Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, davanın 7 Temmuz'daki duruşmasında tutuklu sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
"SOYLU İLE GÖRÜŞMEK İSTEMİŞTİ"
Aksoy, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Ankara’ya giderek, bizzat İçişleri Bakanlığı’na göreve iadesi için talepte bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüşmek isteyen Aksoy'un görüşme talebi reddedilmişti.
AKSOY'DAN YENİ HAMLE
Serdar Aksoy'un Avukatı Gökçe Baybora Arslan, 5. İdare Mahkemesine başvuruda bulunarak, Aksoy'un hakkında verilmiş henüz bir mahkumiyet kararı bulunmadığı, masumiyet karinesinden yararlanması gerektiği, hukuka aykırı işlem nedeniyle görev süresi beş yıl olan belediye başkanlığı görevini yapamadığı, bu durumun Menemen halkının Anayasal seçme hakkının açıkça ihlali anlamına geldiğini ileri sürerek görevden el çektirme kararının yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin talepte bulundu.
TALEP REDDEDİLDİ
5. İdare Mahkemesi ise yürütmenin durdurulması isteminin reddine hükmetti.