İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte hızlandırılmış eğitime alınan öğrencilerle, 'Kardeşlik' konusunun işlendiği ilk derste bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, parasız eğitimin adresi MEBGEM'in eğitimde fırsat eşitliği yaratmakla birlikte, Menemen'de farklı kültürlerden yurttaşlarımızın kardeşçe yaşatılmasına da önemli katkı sunduğunu açıkladı.Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM), sınav sonrası eğitim hakkı kazanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hızlandırılmış eğitim programı ile 2017-2018 eğitim öğretim dönemi hizmetlerine başladı.
BAŞARILARIYLA GÖZ DOLDURUYOR..!
Her yıl 1000 kadar öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunan MEBGEM'de 8. dönem eğitim hizmetlerine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, MEBGEM yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin de katıldığı törenle başlandı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan MEBGEM Müdürü Metin Yaşatürk; 2011 yılından bugüne aralıksız hizmet veren ve başarısı çıtasını her geçen yıl artıran MEBGEM'in bu yıl TEOG'da %100, LYS'de ise %90 başarıyı yakaladığını söyledi. Öğrenciler ve öğretmenlerini kutlayan Yaşatürk, parasız eğitimin adresi MEBGEM'i kuran ve desteğini ilk günden bugüne devam ettiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e de teşekkürlerini sundu.
PARASIZ EĞİTİMİN İKİNCİ ADRESİ İLÇE MERKEZİ OLACAK
8. sınıfı öğrencisi Sıla Tuana Atıcı ile birlikte ilk ders zilini çalarak yeni dönemi başlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yaklaşık 7 bin TL’yi bulan dershane ücretlerini ödemekte güçlük çeken ailelere önemli bir destek sunan MEBGEM’in başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyerek; eğitim emekçilerini ve öğrencileri kutladı.7 Şubat 2011’de MEBGEM’i hizmete açtıklarında, ilçe merkezinde bazı vatandaşların, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asalık’ta bu eğitim kurumunun hizmete açılmasını eleştirdiğini hatırlatan Başkan Tahir Şahin; “Bu dershaneyi niye Asarlık’ta açtın, merkeze yapsaydın diyenler vardı. Hatta doğu-batı ayırımı yapanlar bile vardı. Benim kitabımda ne Doğu-Batı, ne Alevi-Sünni, ne Türk-Kürt ayrımı olmaz, olmayacaktır da. Hepimiz kardeşiz bir defa. Bu düşünce sayesinde, Türkiye'nin farklı yerlerinde doğu-batı kavgası olurken Menemen'de olmuyorsa, bunda hepimizin emeği var. İkinci dershaneyi inşallah eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştireceğiz. Metro İstasyonu karşısında Kubilay Kültür Merkezi'nin 2 katını, 20 derslik olarak açmak üzereyiz" dedi ve törendeki konuşmasını öğretmenlere seslendiği şu sözleriyle tamamladı; "Emekçi öğretmenlerime güveniyorum. En önemli unsur; bize kanla irfan sulanmış bu bayrağı bize sunan, yaşamımızı bağımsızlaştıran, kurtuluş savaşımızı başlatan, Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çocuklarımızı yetiştirmelerini istiyoruz."
Başkan Şahin; “Hepimiz Kardeşiz"
Yıllarca "paralı eğitime hayır" demiş bir yönetici olarak, MEBGEM'de 8. dönem parasız eğitim hizmetlerine başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Tahir Şahin, 'Kardeşlik' konulu ilk derste yaptığı konuşmada MEBGEM'de barış ve kardeşlik tohumları da ekildiğine dikkat çekerek; "Doğulu-batılı, Alevi-Sünni, Türk-Kürt demeden bu ortamı gerçekleştiren hepinize çok teşekkür ediyorum. Ne olursak olalım biz hepimiz birlikte yaşıyoruz bu topraklarda ve birlikte Türk Bayrağı altında bağımsız bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde insan ayrımı yapmadan hepimiz kardeşiz. Kardeşlik için, Türkiye Cumhuriyeti için, vatan için, millet için, bayrağımız için 8. dönem eğitim hizmetlerimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.