Eski meclis üyesinden Foçalı tepkisi: Tüccar aklı ile belediyecilik olmaz!

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı tarafından Foça'da başkan adayı gösterilen, eski meclis üyesi Taner Acar, Foça Belediyesi’nin İngilizburnu'na giriş için vatandaşlardan ücret talep etmesine "Tüccar aklı ile belediyecilik olmaz!" sözleriyle tepki gösterdi.

MEDYA EGE – 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı tarafından Foça Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve önceki dönemlerde Foça’da meclis üyeliği yapan Taner Acar, Foça Belediyesi’nin 1.Derece Doğal Sit arazisi olan İngilizburnu'na giriş için tatilcilerden araç başına 200 TL ücret almasına ve alınan ücret için kesilen fişin ‘otopark ücreti’ yerine ‘meşrubat’ üzerinden kesilmesine tepki gösterdi.

Foça Belediyesi ve Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı'ya seslenen Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Foça Belediyesi, kurumsallıktan uzak aldığı kararlar ile Foçalı ve Foça’yı sevenleri, İzmir gündemine hep kötü haberler ile taşımakta ve bizleri üzmektedir, ödenmeyen işçi maaşları, haciz kararları, esnafa ve vatandaşa sürekli ceza evrakları düzenlemesi, önüne gelenin başkan yardımcısı sıfatı ile Foça’da kararlar alması bizleri şaşırtıyor..

Yine Foça ile yakından uzaktan alakası olmayan sözde danışmanların aldığı son karar, İngiliz burnu mevkiinde sabah bir pos cihazı ile gelen bir arkadaşın bu alandan para toplamaya başlaması. Foça’mızı ziyarete gelen vatandaşlarımızı da cezalandırmak gibi olmuştur. Bu alanda hiçbir düzenleme yapmayan, bir tuvalet bile kuramayan, yeterli plaj ve otopark sorununu çözmeyen yöneticiler para oldu mu ortaya çıkmakta ve bu da biraz biz Foça’lıları fırsatçı durumuna düşürmektedir. Konunun vergi tarafını konuşmak bile istemiyorum, devletimiz bu konuda gerekli adımları bayram sonrası atacağını yüksek ses ile söylemiştir. Sevgili yöneticilerimizi bu tüccar aklı ile değil, kurumsal ve biz Foçalıları temsil makamı olan Foça Belediyesi’nin aldığı kararları, bizlere yakışacak şekilde almaya davet ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri