Melocan kavurması coğrafi işaret belgesi aldı

Günümüzde kentin gastronomi alanında önde gelen ürünleri arasında yer alan Ordu melocan kavurmasına, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle coğrafi işaret alındı.

Ordu melocan kavurmasının coğrafi işaret almasının ardından il genelindeki coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 10’a çıktı. Daha önce Kabataş helvası, Perşembe ceviz helvası, Ordu yayla pancarı (dürme) turşusu, Akkuş şeker fasulyesi, Ordu kivisi, Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Ordu taflan turşusu ve Ordu sakarca mıhlaması tescillenmişti.

MELOCAN KAVURMASI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Melocan, ormanlık arazilerin çalılık bölgelerinde doğal olarak yetişen sarılıcı, tırmanıcı, dikenli ve çok yıllık bir bitki olarak biliniyor. Bitkinin, nisan-mayıs aylarında başlayıp eylül ayı sonuna kadar devam eden dönemde hasat edilen genç sürgün uçları taze, konserve veya salamura olarak kullanılıyor. Ordu melocan kavurmasının geçmişi ise Osmanlı dönemine dayanıyor. Genellikle ana yemeğin yanında tüketilmesine rağmen ana yemek olarak da yenilebiliyor. Melocan kavurması ayrıca Ordu’da bahar aylarında düzenlenen festival ve şenliklerde yoğun ilgi gören yemeklerin arasında ilk sıra da yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri