Nitelikli işgücü potansiyelini artırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nde “Veri Girişi Elemanı” eğitimi gören 37 genç kadın sertifikalarını törenle aldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Sabancı Vakfı, İzmir Teknoloji ve Bilişim Derneği, Kariyer.net, Techcareer.net işbirliğinde devam eden “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” kapsamında düzenlenen sertifika törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Sabancı Vakfı Proje Yöneticisi Şimal Yavaş, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok ve kursiyerler katıldı. Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) programı kapsamında Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesine katılan kadınlar bir aylık sürenin sonunda sertifikalarına kavuştu.
Meslek Fabrikası Halkapınar Kurs Merkezi’nde tamamlanan “Veri Giriş Elemanı Eğitimi” sertifika töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar “Toplumsal refahı yükseltmek, bunun eşit bir şekilde paylaşımını yapmak ve kadınların sosyo-ekonomik alanda yer almalarını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje kamu adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, uluslararası bir disiplin olarak UNDP’nin, özelde Sabancı Vakfı’nın, akademik anlamda Katip Çelebi Üniversitesi’nin yer aldığı ve arka planda büyük bir emeğin verildiği bir temele dayanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer”in vizyonu doğrultusunda işsizlikle mücadele için bu yapının bir parçası olarak sizleri buradan mezun etmekle kalmayacağız ve tüm istihdam yolculuğunuzda yanınızda yer alacağız” dedi.
"YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Sabancı Vakfı Proje Yöneticisi Şimal Yavaş ise 18-29 yaş arası kadınların yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan proje kapsamında kursu tamamlayan genç kadınları tebrik ederek, “Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Güvenç Küçüktok da “Paydaşlarımız ile istihdam yolcuğunda tüm süreçleri takip edeceğiz, talep eden sektörlere yönlendirmelerin yanı sıra burada almış olduğunuz eğitimlerin daha kapsamlısını almanız konusunda da yol gösterici olacağız” şeklinde konuştu.
Törene katılan Katip Çelebi Üniversitesi öğretim görevlisi Tolga Şentürk de, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEETPRO) hakkında konuşarak, Veri Giriş Elemanı kursundan mezun olan kursiyerlerden şartları uygun olan 10 kişiye “Veri Analistliği” eğitimi olanağı sunacaklarını bildirdi.
Veri Giriş Elemanı kursu ile Meslek Fabrikası ile tanıştığını ifade eden Emine Betül Koral “Böyle bir imkana kavuşmak beni çok mutlu etti ve diğer projeleri de takip ederek katılacağım. Çevremde Meslek Fabrikasını anlatacağım” dedi.
25 yaşındaki Şule Nur Carlıoğlu, “Eğitim çok verimli geçti. Günümüz şartlarında iş bulmak neredeyse imkansız ancak ben bu eğitim sayesinde kendime iş imkanı yaratacağımı düşünüyorum” diye konuştu.
Kendini geliştirirken bir yandan da sosyalleşme fırsatı yakaladığını ifade eden Asya Nur Semerci, “Grafik alanından mezun oldum. Bu eğitimi Meslek Fabrikası’nın sosyal medya hesaplarından öğrendim, dolu dolu bir eğitimdi. Özellikle kadınlar için yapılan bu tür projeler çok önemli. Bizleri desteklediğiniz ve cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kursu başarı ile bitiren 26 yaşındaki Merve Nur Kuşgöz ise kaliteli eğitim fırsatı, kişisel gelişim imkanı, sosyalleşme ve istihdam olanağının önemine dikkat çekerek kadınların desteklenmesinin önemini vurguladı.
NEET NEDİR?
“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” ile 18-29 yaş arası kadınların yetkinliklerinin artırılması amaçlanıyor. Eğitimde ve istihdamda olmayan gençler için NEET (Not in Education, Employment or Training) kavramı kullanılıyor. NEET grubu içerisinde kadınların çarpıcı bir şekilde daha büyük bir paya sahip olduğu görülüyor. Sabancı Vakfı tarafından desteklenen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor.