Meslek hayatına 40 yıl önce başlayan Mıchelin yıldızlı şef Murat Başaran Çeşme Alaçatı’daki Zio Nite’da göreve başladı.15 yıl İngiltere’nin ünlü restorant zinciri Michelin yıldızlı chef Tom Akıens &Tom Kıtchen’da ve AA iki rozet standartlı gastro fine dınınıg restorant’da çalışan Murat Başaran uzun bir aradan sonra Türkiye’ye döndü.Tecrübelerini hazırladıkları mönülerde sunan Başaran,truf mantar yatağında ege bölgesi kuşkonmaz,ördet kroket tatlı erik sos,enginar kinoa çeri domates roka salatası,kaya levrek ızgara kral yengeç sos ile,bonfile enginar gratin maderia sos ile ve eda peyniri beignet ananas chutney gibi özel speysiyallerimi Çeşme’deki lezzet severler için hazırladım dedi.