Milletvekili Çankırı’dan Meclis üyesi Latif Aydemir'e tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Latif Aydemir’in kadına şiddetle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Milletvekili Çankırı, “Kabul ve tasvip etmiyorum” dedi.

MEDYA EGE - AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in katledilen kadınlar hakkındaki söylemleri tepki çekti. İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerine yönelik açıklamaların yapıldığı meclis oturumunda Aydemir, "Öldüren kadar ölenler de suçlu" açıklaması yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Meclis Üyesi Latif Aydemir’in sözleri sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çankırı, “Bugün, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bayraklı Belediye Meclis Üyesinin gerçekleştirdiği talihsiz açıklamayı bir kadın olarak asla kabul ve tasvip etmiyorum” dedi.

Milletvekili Çankırı şu ifadelere yer verdi:

“Kadına yönelik şiddet insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan birisidir.

Bugün, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bayraklı Belediye Meclis Üyesinin gerçekleştirdiği talihsiz açıklamayı bir kadın olarak asla kabul ve tasvip etmiyorum.

Böylesi bir anlayışın bizim partimizde, medeniyetimizde ve kültürümüzde yeri yoktur. Yaptığı açıklama partimizin görüşlerini asla yansıtmamakla birlikte kendini bağlamaktadır.

Bir kadın milletvekili olarak böylesi pervasız bir görüşte olan kişiyle aynı çatı altında olmamak adına dik duruşumu sergileyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Zira partimiz kişinin kesin ihraç talebiyle disipline sevki işlemlerini de başlatmıştır.

Kadına yönelik şiddete, istismara, tacize ve ayrımcılığa karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri