Milletvekili Salıcı: Tüzüğümüzü daha demokratik hale getirmek lazım

CHP İstanbul Milletvekili ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ‘Değişim Kurultayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salıcı, “Tüzüğümüzü daha demokratik hale getirmek lazım” dedi.

ARİF ÇAYAN / MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), sembolik açılışını Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümü nedeniyle 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışı bugün yaptı. CHP içerisinde ‘Değişim Kurultayı’ heyecanı yaşanırken CHP İstanbul Milletvekili ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu kurultayın CHP’de genel başkan değişikliği ve yerel seçim kazanıldıktan sonra yapılan ilk kurultay olduğuna dikkat çeken Salıcı, “Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu zamanında söz verilen, sayın Özgür Özel’in de ‘yapacağız ve partiyi daha da demokratikleştireceğiz’ sözünden sonra yapılan ilk kurultay” dedi.

Milletvekili Salıcı, demokratik tüzük vurgusu yaparak, “Parti daha da demokratikleşecekse parti özelinde de Türkiye’yi demokratikleştireceksek kendi içimizdeki usulleri, tüzüğümüzü daha demokratik hale getirmek lazım. Benim kriterim şu; elimizde mevut bir tüzük var, yapacağımız tüzük ya da gelecek olan taslak bu mevcuttan daha mı demokratik yani ileriye mi götürüyor? Yoksa daha az demokratik ve bizi geriye mi götürüyor? Biz ileriye götüren bir tüzük olması gerektiğini düşünüyoruz. Buna uygun maddeler geldiği sürece evet diyeceğiz. Ama buna uygun maddeler gelmezse de eleştireceğiz ve hayır diyeceğiz. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç dönem kuralı tartışmalarına da değinen Salıcı, “Sayın Özgür özel kurultay konuşmasında şunun altını kalın bir şekilde çizdi. Dedi ki ‘biz bundan sonra amasız fakatsız bir ön seçim yapacağız.’ Bizim anladığımız ön seçim, yani CHP jargonunda ön seçim hakim denetiminde yapılan bütün üyelerin oy kullandığı ön seçimdir. Orada kimin milletvekili adayı olacağını örgüt belirler. Genel Merkez’in Siyasi Partiler Kanunu’na göre yüzde 5 kontenjan hakkı vardır. Genel merkezde bunu kullanır. Biz bunun gelmesini ve mevcut milletvekillerimiz, daha önce milletvekili yapmış arkadaşlarımız kim aday olmak istiyorsa ön seçime girip adaylaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri