MISIR PİRAMİTLERİNDEKİ GİZEMLER

Suat Bıçak yazdı

Piramitlerin günümüze kadar gizemini koruyarak gelmiş olması sizce de enteresan değil mi? Yüzyıllar önce bir kavim bilimde aşırı derece ileriye gidiyor ve onlardan bize miras olarak bu yapılar kalıyor. Acaba bize bıraktıkları tek gizemli yapı bunlar mı? Yada daha bizimde bilmediğimiz ve halen yeryüzünde olan gizemli neleri var. Belki zamanla böyle yapılar giderek gün yüzüne çıkacak, bunu bilemeyiz ama gelin şimdi piramitler neden bu kadar gizemli tekrar hatırlayalım.

Benim aklıma gelen ve herkesin bildiğini sandığım en önemli özelliği, piramitler o dönemdeki kralın yada hükümdarın adına yaptırılmış olması. Yani her piramidin altında yada içinde o dönemin hükümdarının mezarı oluyor. Piramit kimin adınaysa o kişi mumyalanarak piramidin içine bırakılıyor. Burada en ilginç olan kısım ise içinde yatan kişinin üzerine yılda iki kez güneş vurması. Ve güneş sadece doğduğu ve öldüğü gün mezarı görüyor. Şimdi düşünüyorum da bunu hangi ileri teknoloji yada bilimi kullanarak yaptıkları.

Kaç tane piramit var derseniz yaklaşık 100 adet. Ancak bunların en ünlüsü ve dünyanın yedi harikasından biri sayılan Keops piramidi bildiğiniz gibi. Neden en ünlü diye soracak olursanız, sadece yüksekliği bile bizi şaşırtmaya yetiyor. Tam 147 metre ve bu yükseklik rekoru 4000 yıl boyunca kırılamamış. İçerisinde bir uçağın rahatça sığabileceği kadar bir boşluk var. Yapımında kullanılan taşlar 170 bin ton ağırlığında. Yani bu taşları nasıl buldular ve nasıl yerlerine yerleştirdiler akıl almaz bir sistem.

Piramitlerin birde kimyasal etkileri mevcut. Şöyle ki bir çok araştırmacı piramitlerde hastalanarak kansere yakalanıyor ve hayatlarını yitiriyor. Ayrıca içeride açık yaraların hızla iyileştiği bilinen diğer bir etkisi. Yazları soğuk kışları ise sıcak olması da başka bir garip durum. İngiliz bir araştırmacı ise Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyar ile çarpıldığında dünyanın güneşe olan mesafesinin bulunduğunu ispatlamış. Hal böyle iken bu teknolojinin uzaylılar tarafından kullanılmadığını kimse iddia edemiyor.

Piramitlerin sırrını korumak için yapımında çalışan tüm köleler öldürülmüş. Ve sanırım bu yöntem başarılı olmuş. Ancak gelişen teknoloji ile sadece yorum yapılarak birkaç varsayıma ulaşabiliyoruz. Daha uzun yıllar gizemini koruyacak gibi görünüyor. Tabi bu yapılara şeklinden dolayı piramit ismini veren bizleriz. Yapıldığı dönemlerde ne diye anılıyordu insan merak etmeden duramıyor. Sadece yapan mimarın adı bulunabilmiş, İmhotep. Tüm bu yapıların mimarı bu kişi. Ve sadece kum ve su kullanarak bu yapıyı inşa etmiş. Darısı günümüz mimarlarının başına.

Çok Gezin,Çok Okuyun ve Çok Sorun,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri