Türk ve Dünya mutfağının lezzetlerini İzmirliler ile buluşturan Mövenpick Hotel Izmir’in bu ayki lezzet durağı Gaziantep. 10-25 Mart tarihleri arasında Margaux Restaurant’a konuk olacak Gaziantepli şefler, yöresel lezzetlerini Mövenpick Hotel Izmir’in mutfağına taşıyacaklar. İki hafta boyunca hazırlanan yöresel Gaziantep tatları, öğlenleri açık büfe, akşamları ise a la carte olarak sunulacak.
UNESCO’nun “yaratıcı şehirler ağı” na gastronomi dalında giren Gaziantep, bu kararla Türkiye’nin öncü şehri olurken, mutfağı da dünyanın en önemli mutfaklarından biri oldu. Dünya mirası haline gelen bu lezzetleri tatmak için Gaziantep’e gitmenize gerek yok. Gaziantep’in en meşhur restoranlarından gelen şeflerin yine Gaziantep’ten gelen malzemelerle hazırladığı özel lezzetler, iki hafta boyunca Margaux Restaurant’ta olacak.
Dünyanın koruma altına aldığı Gaziantep lezzetleri olan analı kızlı, yuvalama, küşleme, içli köfte, kuru dolma, Alinazik ve daha bir çok çeşit Mövenpick Hotel Izmir’de sizleri bekliyor .
Türk mutfağının yöresel lezzetlerini yeniden keşfetmek isteyenler ile “Gaziantep Lezzet Festivali”nde buluşalım. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0232 488 14 24 nolu telefonu arayabilir, MovenpickHotelIzmir facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz