NASA, 4 Ağustos'ta Güneş’e fırlatılması planlanan yeni uzay aracının yanmasını engellemek son teknoloji ısı kalkanını tanıttı .
Araştırmanın görevi, insan yapımı uzay aracının daha önce hiç ziyaret etmediği bir alan olan Güneş'e 6.4 milyon kilometre yaklaşması. Güneş’e en yakın gezegen Merkür ve uzaklığı 46.6 milyon kilometre. 6.4 milyon kilometre ise Güneş’e dokunmaktan farksız.
Termal koruma sisteminin devreye girdiği yer burası. Isı kalkanı, hafif karbonlu ir köpük çekirdeği taşıyan yuvarlak bir "karbon-kompozit". Ayrıca, "Güneş enerjisinin mümkün olduğu kadar uzağında yer alan enerjiyi yansıtacak şekilde özel olarak formüle edilmiş beyaz bir kaplama ile" püskürtülür.
Kalkan, uzay aracının çekirdeğinin yaklaşık 2,500 Fahrenheit'a kadar (veya kabaca 1.370 derece Santigrat) ulaşan sıcaklıklara maruz kalmasını önleyecek. Kalkan görevini yerine getirdiğinde, NASA, aletlerin "85 derece Fahrenheit'ta tutulacağına" inanıyor.
Her şey yolunda giderse, NASA Ağustos'ta çalışmalara başlıyor. Uzay aracı inanılmaz sıcaklıklarla karşı karşıya gelecek.