NASA, önümüzdeki yaz uzaya göndermeyi planladığı ve güneşe 6.3 milyon kilometre yaklaşacak olan Parker Solar Probe'un testlerine başladığını resmi olarak açıkladı. Güneşe en çok yaklaşan araç olacak Parker Solar Probe, aynı zamanda Merkür'ün yörüngesine de girecek.
Parker Solar Probe'un Güneş'in yakınında zarar görmeden araştırmalarını gerçekleştirebilmesi için NASA, aracın etrafına aracı tamamen saran 11.4 santimetre kalınlığında karbon alaşım bir kalkan üretti. Parker Solar Probe görev süresince bilim insanlarının cevaplayamadığı soruların yanıtlarını arayacak.
Bilim insanları ilk olarak Güneş'in yüzeyiyle atmosferi arasındaki sıcaklık farkının nedenini öğrenmek istiyor. Güneş'in yüzeyi yaklaşık olarak beş bin derece ancak atmosferinin iki milyon derece.
Bunun nedeninin bilinmediğini ve Parker Solar Probe'un bunu gözlemleyeceğini söyleyen NASA bilim insanı Eric Christian, "Güneş, saatte milyon mil hızla her yönden yüklü bir parçacık akışı sağlıyor fakat bu parçacıkların nasıl hız kazandığını bilmiyoruz" dedi.