Nif Çayı kan ağlıyor! Belediye tatilde mi?

İzmir'in doğasıyla ve kirazıyla ünlü Kemalpaşa'da yer alan Nif Çayı kan ağlıyor. Nif Çayı'ndaki kirlilik, halkın tepkisine yol açarken vatandaşlar 'Belediye tatilde mi?' diye sorarak isyan etti.

MEDYA EGE - İzmir'in doğasıyla dikkat çeken ilçelerinden Kemalpaşa'da, ilçe sınırları içerisinde yer alan Nif Çayı, son günlerde yaşanan kirlilikten dolayı ortaya çıkan içler acısı görüntüleriyle tepkilerin odağında yer alıyor.

Bulanıklaşan suda akan çamur dikkat çekerken Nif Çayı'nın kaderine terk edilmesine isyan eden vatandaşlar, daha önce bu alanda çok sayıda canlının yaşadığını ancak kirliliğin ekosistemi de etkilemesiyle birlikte şu anda hiç canlı kalmadığını belirtti.

Nif Çayı'nda yaşanan çevre katliamına sessiz kalmayacaklarını belirten duyarlı vatandaşlar, Kemalpaşa Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e seslenerek, "Çaydaki kirlilik her geçen gün artıyor, yıllar önce masmavi akan Nif Çayı'nda bugün tek bir canlı bile yaşayamaz oldu, çayın içinden çamur akıyor.

Doğamız ve sağlığımız tehdit altındayken, bu çevre katliamına karşı hiçbir önlem almayan belediye yetkilileri tatil mi yapıyor? Uzun zamandır şikayet etmemize rağmen bu bölgede ne bir denetim yapıldı ne de temizlik çalışması. Böyle giderse gelecek nesillere yok edilmiş bir doğa bırakacağız. Siz belediye olarak doğaya böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Kemalpaşa halkı olarak gerekli çalışmaların bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz" sözleriyle tepki gösterdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri