O ürünler ölüm saçıyor!

Erol, "bitkisel" denilen bazı maddelerin ilaç gibi pazarlandığını belirterek, "Halkımıza şunu öneririm, hekimlerinin yazdığı ilaçları kesinlikle terk etmesinler, mucize olarak sunulan bu tür tedavilere de çok bağlanmasınlar" diye konuştu.

"33. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi" sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, son yıllarda ülkede "bitkisel" tabir edilen maddelerin kullanımının yaygınlaştığını, bunun bazı hekimler ve kişilerce "rant kapısı" haline getirildiğini söyledi. İlaçların kullanıma sunulmadan önce birçok aşamadan geçtiğini anlatan Erol, önce hayvan, sonra insan deneyleriyle ilaçlar için doz çalışmaları yapıldığını ifade etti.


Daha sonra hastaya ilaç verildiğinde ne tür yan etkiler beklendiğinin hekimler tarafından bilindiğini belirten Erol, "Bitkisel diye pazarlanan, her şeye deva gibi gösterilen maddeler ilaç değil ama maalesef ilaç gibi pazarlanıyor. Ne yaptıkları belli değil. Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan şekilde 'Alın bunu, kaynatın, için' diyorlar. Bazıları da tablet olarak ilaç gibi yüksek fiyatlara pazarlanabiliyor" diye konuştu.

Bu tür maddelerin "Bütün kalp damarlarınızı açar" gibi ifadelerle pazarlanarak halkın kandırıldığını dile getiren Erol, "bitkisel ilaç" adı altında satılan maddelerin içindekileri dokorların da bilmediğini kaydetti.
 

BU ÜRÜNLER ÖLÜME NEDEN OLABİLİR!

Bu ürünlere bağlı ölümlerin yaşanabildiğini, incelendiğinde içinde kaçak ve kimyasal maddeler bulunduğunun görüldüğünü anlatan Erol, şöyle konuştu: "Halkımız bunlara inanıp, normal uygulaması gereken ilaçları kullanmıyor. Burada da çok büyük risk var. Hasta yüksek tansiyonda ilacını bırakıyor, bunu alıyor. O zaman tansiyonu düşmüyor ve beyin kanamasıyla doktora geliyor. Ya da ikisini birlikte kullanıyor. Bu defa hekimler bu maddenin içinde ne olduğunu bilmediği için etkileşimleri de bilinemiyor. Bu maddeler, hastanın kullandığı ilacın etkisini artırabiliyor, ortadan kaldırabiliyor ya da yan etkilerinin çıkmasına sebep olabiliyor.

Kalp kapağı hastası, kan sulandırıcı kullanması gerekirken bu bitkisel ilacı alıyor. Kanı sulanmıyor, pıhtı oturuyor ve felç geçirebiliyor. Kalp kapağı çalışmaz hale gelebiliyor. Halkımıza şunu öneririm, hekimlerinin yazdığı ilaçları kesinlikle terk etmesinler, mucize olarak sunulan bu tür tedavilere de çok bağlanmasınlar." Erol, modern tıbbın bir kenara bırakılarak bu tür tedavilere yönelinmesinin yanlış olduğunu vurguladı.


Bu maddelerin "bitkisel" olarak adlandırılmasının halkta hiç zararı yokmuş izlenimi oluşturduğuna işaret eden Erol, "Zayıflama ilacı gibi pazarlananların içinde yıllar önce yan etkileri nedeniyle terk edilen kimyasal maddeler bulunuyor. Son zamanlarda 'detoks' adı altında suya karıştırılarak içilen şeyler de sağlıklı değil" ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri