Çekül Vakfı tarafından Çekül Akademi adı altında gerçekleştirilen kültürel ve kentsel alanların korunması hakkında verilen eğitimlere 11-13 Mayıs tarihleri arasında Ödemiş, Tire ve Birge ev sahipliği yapacak
Ülkemizdeki doğal, tarihsel ve kültürel varlıkları korumak amacıyla 1990 yılında kurulan ÇEKÜL Vakfı, günümüze kadar doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olmuştur. Kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarılması amacıyla koruma amaçlı kent planları hazırlanmasını, kentlerin eski mahallelerinde sağlıklaştırma çalışmaları, geleneksel evlerde cephe düzenlemesi yapılması, tarihi yapıların çarşıların onarılmasını, kent meydanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamıştır.
ÇEKÜL Vakfı, Çekül Akademi adı altında kültürel ve kentsel koruma alanında çeşitli alt başlıklarda eğitim programlarını gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar kapsamında 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Küçük Menderes Havzası’nda Çok Boyutlu Koruma ve İşlevlendirme konulu eğitim programı düzenlenmiştir. Ödemiş, Tire ve Birgi’yi kapsayan eğitimde, Küçük Menderes Havzası’ndaki öncü rolüyle yerel kimliğini yaşatan ve koruma çalışmalarıyla bir model haline gelen Ödemiş, Tire ve Birgi’nin bu alandaki zengin deneyimlerinin paylaşılması, örnek alınması ve bu birikimden dersler çıkarılması hedeflenmektedir. Eğitime; İstanbul, Malatya, Konya Büyükşehir Belediyesi, Adana Yüreğir, Isparta, Malatya Yeşilyurt belediyeleri gibi il ve ilçe belediyelerden 36 kişi katılacaktır. Program, 11 Mayıs Çarşamba günü saat 10:30’da Ödemiş Belediyesi Nikah Düğün Salonu ve Kongre Merkezi’nde başlayacaktır.