Öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için poğaça yapıyor

Bayraklı Ali Osman Konakçı Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri 2.500-3.000 adet poğaça üretip Adıyaman’a gönderiyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’nin yaşadığı felaket sonrası depremzedelerin hayati ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İzmir’in Halk Eğitimi Merkezleri ve okullarının tedarik ettiği gıda, giyim ve hijyen amaçlı hazırladığı koliler ilk günden itibaren düzenli olarak İzmir Valiliği koordinesinde depremden etkilenen bölgelere gönderilemeye devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi Ekibi (AKUB) arama kurtarma faaliyetlerine destek oluyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibinde yer alan 102 gönüllü Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman grubu ile psikolojik ilk yardım amaçlı psikososyal destek çalışmaları başlatıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda gönüllülük esası ile gece gündüz çalışan öğrenci, öğretmen, veli ve İzmir halkı imkanları doğrultusunda gıda yardımına destek olmaya devam ediyor. İçinde ekmek, gıda malzemelerinin yer aldığı ve seyyar mutfak özelliği taşıyan tırlar yemek ikramına başladı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kurulumunu yaptığı seyyar mutfaklarla Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kahramanmaraş Türkoğlu’nda ve Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Adıyaman’da sıcak yemek üretimine başladı.

Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi mutfak ekipmanları ile Adıyaman’a ulaştı. Okul Müdürü İsmail Eray Dursun, okulun 4 öğretmeni ve gönüllü 5 öğretmen ile birlikte 10 kişilik ekip Adıyaman TOKİ Akşemseddin İlkokulu’nda sıcak yemek çıkarıp dağıtımı yapıyor.

Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllüleri önce Kahramanmaraş Türkoğlu’ndaki depremzedelere gönderilmek üzere tam kapasite ekmek üretimi gerçekleştirdi. Ardından Müdür Yardımcısı Mehmet Dayıoğlu, okulun 2 öğretmeni ve 2 aşçısından oluşan 5 kişilik ekip; malzemelerin bulunduğu ve seyyar mutfak özelliği taşıyan tırlarla İzmir’den yola çıktı. Kahramanmaraş Türkoğlu Yıldızkent Şehit Şeref Ortaokulunda bulunan tırların mutfağında günün her saatinde sıcak çorba çıkarılıyor ve günde 2 öğün yemek ikramı yapılıyor.

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü öğretmen ve öğrencileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere 20000 adet ekmek üretip depremzedelere gönderdi.

Torbalı Halk Eğitimi Merkezi tarafından aralıksız olarak tatlı-tuzlu kurabiyeler, ayrıca özel bir tarif ve yöntemle hazırlanan bebek mamaları depremzedelere gönderiliyor.

Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem bölgelerine gönderilmek üzere soğuk kumanya hazırlıyor.

Bergama Bakırçay Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Yiyecek- İçecek Hizmetleri atölyelerinde öğretmen ve öğrenciler ekmek, poğaça ve çörek üretiyor.

Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek- içecek Hizmetleri atölyelerinde depremzedelere ulaştırılmak üzere kumanya üretimi gerçekleştiriliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; Türkiye'nin yaşadığı felaket sonrası depremzede vatandaşlarımızın yaralarını en kısa zamanda sarmak için İzmir’de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Yentür, yapılan her yardımı son derece kıymetli bulduklarını vurguladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İzmir’deki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile ellerini taşın altına koyduklarını belirten Yentür, depremin yaralarını bir an önce sarmak için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri