Mavişehir Rotary Kulübü'nün Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile okul öncesi ve anasınıfı öğrencileri ile ailelerine gıdaların üretimi ve tüketimine yönelik bir farkındalık seminerinde Gıda Mühendisi Beyhan Ildız gıda israfı konusunda annelere alışverişten yemekleri saklamaya kadar pratik bilgiler verirken, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nural Karagözlü mutfakta gıda güvenliğinin nasıl sağlanabileceğini anlattı.
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Karakaya ise sağlıklı ve doğru beslenme konusunu, Mutfak Sanatları Uzmanı Seda Altuğ da annelere mutfakta arta kalan gıdalar ve kalan yemeklerle yapılabilen besleyici, pratik yemekler ve salatalar ile ilgili tarifleri paylaştı. Yapılan yemekler seminer sonunda hep birlikte yenilerek, gün sonunda anaokulu öğrencilerine beslenme üzerine boyama ve masal kitapları armağan edildi.
Seminerde konuşan Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Bozan, “Karşıyaka Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile Karşıyaka’nın her mahallesinde birlikte birçok etkinlikler sürdürüyoruz. Dünya Gıda günü nedeni ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik için Mavişehir Rotary Kulübü’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Özateşoğlu, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Sayın Nedim Atilla’nın dönem hedefleri içinde bulunan “Gerçek Gıda” projesi kapsamında Zübeyde Hanım mahallesindeki annelere gıda israfı, beslenme konularında yaptıkları bu çalışmadan çok mutlu ayrıldıklarını dile getirerek iş birliği ve destekleri için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkürlerini sundu.