Tatbikat kapsamında toplamda 900 aracın ve 20 ilden yaklaşık 5 bin personelin görev alacağını açıklayan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Bu tatbikatla biz, ülkemizin ayrı illerinde ve aynı anda birden fazla çıkabilecek yangınlara hazırlığımızı gözden geçireceğiz. Bu hep tatbikat olarak kalsın ve geçen yılki gibi bir yangın yaşanmasın” diye açıkladı.
Aynı anda 4 ilde gerçekleşecek tatbikat ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “AFAD ile koordineli olarak gerçekleştireceğimiz bu tatbikatların amacı; yaz döneminde farklı il ve ilçelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale, yangından etkilenen alanlarda tahliye planlamaları, geçici barınma alanlarına afetzedelerin yerleştirilmesi, bölgeye gönderilecek ayni ve nakdi yardımların koordinasyonu, aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesini sağlamak” dedi.
Geçtiğimiz yıl yaşanan akut durumun bu yıl da yaşanma ihtimaline karşılık, her türlü duruma hazırlıklı olmak için çalışmaların son aşamaya gelindiğini sözlerine ekleyen Karacabey, AFAD ile bugün gerçekleşecek tatbikatların da bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Tatbikat kapsamında, 20 ilden 808’i gönüllü olmak üzere 4 bin 939 personel, 16 hava olmak üzere toplam 900 aracın görev alacağını belirten Karacabey, “Bu tatbikatla biz, ülkemizin ayrı illerinde ve aynı anda birden fazla çıkabilecek yangınlara hazırlığımızı gözden geçireceğiz. Bu hep tatbikat olarak kalsın ve geçen yılki gibi bir yangın yaşanmasın” diye belirtti.
Karacabey, bu yıl kullanılacak hava ve kara gücü ekipmanları hakkında da detaylı bilgi verdi. 21 bin personel, 1.359 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 adet ilk müdahale aracından oluşan kara gücüne ek olarak, KGM, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na ait 25 helikopter, 2 uçak, 1 İHA, 185 adet dozer, 12 su tankeri, 25 adet greyder, 1913 adet ekskavatör ve 229 treyler rezerv güç de gerekmesi halinde orman yangınları için kullanılacak.